2013. szeptember 12., csütörtök

Kuruc.info: Két kishalat talán elkaszálnak: hűtlen kezelés miatt emeltek vádat két volt szocionista országgyűlési képviselő ellen

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Interested in raw organic food?

Learn from Celebrity Raw Eco Organic Chef Bryan Au what it takes to become a famous Raw Celebrity Chef! Join his online class for just $20.
From our sponsors
Két kishalat talán elkaszálnak: hűtlen kezelés miatt emeltek vádat két volt szocionista országgyűlési képviselő ellen
Sep 12th 2013, 19:06

Hűtlen kezelés miatt vádat emelt két volt szocialista országgyűlési képviselő ellen a Fővárosi Főügyészség - értesült az MTI Hírcentrum.

Az M1 csütörtök esti Híradójában elhangzott, Kárpáti Zsuzsanna, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) korábbi főigazgatója és Vári Gyula volt vadászpilóta a vádirat szerint 2008 és 2010 között fiktív megbízási szerződésekkel nyolcmillió forinttal károsította meg az államot. Kárpáti Zsuzsanna tettesként, Vári Gyula bűnsegédként áll majd a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt. Az ügyészség mindkettőjük esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri - közölte a hírműsor.

A vádirat szerint Kárpáti Zsuzsanna az EKI főigazgatójaként 2008 októbere és 2010 januárja között több megbízási szerződést kötött tanulmányok készítésére Vári Gyulával. A szerződések alapján Vári Gyula négy tanulmányt el is készített, ám ezek - az ügyészség szerint - az EKI számára értékelhetetlenek voltak. Az intézet mégis kifizetett értük nyolcmillió forintot a volt MSZP-s országgyűlési képviselőnek.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradónak úgy nyilatkozott, "az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet volt főigazgatója, valamint a másik volt országgyűlési képviselő ellen" jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette miatt emeltek vádat.

A Híradó megkereste Kárpáti Zsuzsannát is, aki azt mondta, hogy semmilyen hivatalos értesítést nem kapott a vádemelésről. A volt főigazgató ártatlannak tartja magát, és szerinte politikai ellenfelei akarnak leszámolni vele - hangzott el. Vári Gyulát az adásig nem érte el a Híradó - közölték a hírműsorban.

(MTI - Híradó)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése