2013. szeptember 12., csütörtök

Kuruc.info: Szíria nemzetközi ellenőrzés alá helyezi vegyi fegyvereit

Kuruc.info
Kuruc.info hírek // via fulltextrssfeed.com 
Curious about the benefits of meditation?

In just a few minutes daily, this course will teach you how to relax and relieve stress. Even with a full schedule, you will want to make time for this!
From our sponsors
Szíria nemzetközi ellenőrzés alá helyezi vegyi fegyvereit
Sep 12th 2013, 14:27

Szíria nemzetközi ellenőrzés alá helyezi vegyi fegyvereit, de a döntést nem az amerikai katonai fenyegetés, hanem Oroszország javaslata befolyásolta – erősítette meg Bassár el-Aszad szíriai elnök az orosz Rosszija 24 állami hírtelevíziónak adott interjújában csütörtökön.

"Szíria Oroszország miatt helyezi nemzetközi ellenőrzés alá vegyi fegyvereit. Az Egyesült Államok fenyegetései nem befolyásolták a döntést" – idézte a szíriai elnököt az Interfax orosz hírügynökség a hírtelevízióban elhangzottak alapján.

Közben a szíriai közigazgatási miniszter azt mondta, hogy a szíriai családok legalapvetőbb szükségleteinek kielégítéséhez körülbelül 1,4 milliárd dollárra) lenne szükség, de ennek mindössze 43 százalékát tudják biztosítani.

Ezzel egy időben - meg nem nevezett biztonsági források szerint - harcok dúlnak a keresztények lakta Maalúla településen, ahol a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű kormányerők kisebb létszámú lázadócsoportokat üldöznek.

A SANA szíriai állami hírügynökség szerint a szíriai hadsereg szerdán vonult be Maalúlába, azóta az an-Nuszra Front nevű felkelő szervezet fegyvereseire vadásznak.

(MTI)

You are receiving this email because you subscribed to this feed at blogtrottr.com.

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése