2013. október 30., szerda

[Lapszemle] Bõvül a kötelezõ oltások köre - Kötelezõ lesz a pneumococcus elleni védõoltás - 'Súlyosan fenyegeti a Fidesz javaslata a tényfeltáró újságírást' - A rezsicsökkentés nem megoldás - Ötvenezer szíriai keresztény orosz állampolgárrá kíván válni - A Vörös Kereszt statisztikája a koncentrációs táborokról - Papp Lajos professzor úr ünnepi beszéde október 23-án a Corvin-közben

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


"A szemináriumainkban alig van ékesszólástan és a hívek kénytelenek végig kínlódni az új papok gyatra beszédeit és naiv, pietózus meséit!
Tele a fejük spekulatív dogmával és az Ó-Szövetség idejét múlt és megcáfolt antropomorfista nacionalizmusával, s beleizzadnak szegény elneveltek, hogy kihozhassák az Isten egyetemes szeretetét, minden népeknek adott természeti jogokat és a Krisztusi univerzalitást! Vagyis hamis és ókori nívón mozgunk ma is, amikor a pozitív tudományok és az archeológia és geológia, nem különben a megtalált Sumír Első-Biblia (Ur, 1954. Dr. N. Kramer: Parallel Biblia, 1956) is mindent világosan feltártak és megmagyaráztak.
Senki nem érti ezt a maradi és már kimúlt ószövetségi fontosságot, ami nagyrészt egy összelopkodott és átírt ókori hagyománynak és letűnt nép(ek)nek (sumír, akkád, káld, babyloni) megmásított történelme.
Szóval, kötve vagyunk, valami ósdi judaizmussal és nekünk nem elég Krisztus, az Isten Fia!..."

XXIII. János pápa


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Bővül a kötelező oltások köre
2013. október 28., hétfő 07:18 MTI - Index

Már zajlik a szakmai előkészítő munka arról, hogy a pneumococcus, illetve a humán papilloma vírus (HPV) elleni oltás kötelező legyen - tudta meg a Magyar Nemzet az egészségügyért felelős államtitkárságtól.

A lap hétfői cikke szerint az eddig kötelezően felajánlandó pneumococcus néhány éve már térítésmentesen beadható két hónapostól kétéves korig, és a Házi Gyermekorvosok Egyesületének alelnöke szerint a szülők többsége eddig élt is a lehetőséggel.

A HPV-vírus elleni védőoltást már számos uniós országban beemelték a kötelező oltási rendbe. Magyarországon az oltásokat általában magánorvosi rendelés során, illetve fiatal lányoknak a kampányszerű méhnyakszűrési folyamatban, iskolai keretek között lehet felvenni.

Magyarországon százezer nőből jelenleg nyolcnál regisztrálnak méhnyakrák okozta halálozást, míg az északi országokban ugyanennyi nőre vetítve csupán egynél.

Az államtitkárság közölte: mivel az eddig kötelezően felajánlandó formájú pneumococcus elleni vakcina eddig is a költségvetésben tervezett oltás volt, a mostani intézkedés nem igényel többletpénzt. A HPV esetében a költségvetés tervezete szintén tartalmazza a szükséges forrást.

Kapcsolódó:
   A paralízisek száma megugrott Indiában Bill Gates oltáskampánya után
   Bill Gates folytatja "Isten munkáját" annak ellenére, hogy szervezetének legalább kilenc egészségügyi dolgozóját agyonlőtték Nigériában
   Agenda 21 - A fenntartható fejlődés igazi arca dióhéjban



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Kötelező lesz a pneumococcus elleni védőoltás

Beneda Attila kabinetfőnök tegnap a frászt hozta többtízezer felvilágosult, felelős szülőre. Szavait hallva ezrek horkantak fel, s tervezik végső elkeseredésükben a szülőhaza elhagyását gyermekeik védelmében.


A sajtó által tolmácsolt merénylet szerint 2014-től kötelező lesz a többi mellett a PCV-méreginjekció is, s a magyar kislányok művi meddővé tételére 1 milliárd közpénzt fordítanak, ami a laikusokat megtévesztő, "méhnyakrák elleni védőoltás" címszóval jelenik meg a költségvetésben...

Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy ehhez nekünk is lesz néhány keresetlen szavunk, nem hagyjuk, hogy véghezvigyék. Az államtitkárságnak erre semmiféle felhatalmazása nincs, egyértelműen hivatali túlkapásról van szó.

Mielőtt megtennénk a bűnvádi feljelentést, megvárjuk, milyen jogi köntösben kívánják lenyomni a nemzet torkán ezt az újabb fasisztoid merényletet. Valószínűleg bűnszövetkezetben elkövetett, hivatali hatalommal való visszaélésért, valamint hűtlen kezelésért, továbbá foglalkozás körében elkövetett tömeges veszélyeztetés tárgyában fogunk feljelentést tenni a felelősök ellen.

Valószínűnek tartjuk, hogy csak riogatásként, s a társadalom félrevezetésének céljából csinált hamis oltáspropagandáról van szó. Emlékezzünk: tavaly és tavalyelőtt az ÁNTSZ-es Ócsai Lajos haknizta végig a médiát hasonló valótlanságokkal - tavalyelőtt a PCV, tavaly pedig a HPV és a bárányhimlő vakcinák kötelezőségével borzolta a kedélyeket.

Közelednek a választások. Ha idén sem sikerül az oltási önkény felszámolását kikényszerítenünk, akkor párttá alakulunk, s jövőre az Országgyűlésen belülről visszük véghez a változást.

Addig is mindenkit arra bíztatok, hogy polgári engedetlenség keretében tagadja meg gyermekei vakcináztatását. Az oltási dogma téves tudományos előfeltevéseken alapul, és kizárólag a vakcinalobbi profitérdeke számára kívánatos. A törvényileg előírt kötelezettség a legalapvetőbb alapjogokat tapossa sárba, és durván sért több, Magyarország által is ratifikált nemzetközi egyezményt. Jogász szimpatizánsainkkal dolgozunk az állam elleni kötelezettségszegési eljárás megindításán.

Álljunk ki határozottan gyermekeink egészsége, élete érdekében! Az oltás visszafordíthatatlan merénylet, amit bármi áron kerüljünk el. Ha az orvos, védőnő megfenyeget, vetessünk fel a zsarolásról jegyzőkönyvet. Jó, ha hangfelvételt is készítünk ilyen eseményekről. Szülői joga, sőt emberi kötelessége megvédeni gyermekét mindenkinek a felelőtlen, fasisztoid egészségügyi kormányzat önkényével szemben.

A változásért azzal tehetünk a legtöbbet, ha véleményünket nyíltan felvállalva kommunikáljuk környezetünk felé. A veszélyeztetést nem az oltásmegtagadó, hanem az oltásba beleegyező szülő követi el - bizonyos oltások esetében az oltottak látens vírusgazdákká válnak, s tünetmentesen megfertőzhetik az oltott és oltatlan embereket környezetükben. Csatlakozzatok, gyertek minél többen, harcoljuk ki közös összefogással, hogy gyermekeinkről az örök természeti törvényekkel összhangban saját, felelős belátásunk szerint gondoskodhassunk, s mániákus hazudozók, dogmatikus vakcinaügynökök ne hajthassák őket áldozati bárányként az ostobaság és a profitéhség vágóhídjára.

Labant Csaba

Kapcsolódó:
   Az oltás biológiai fegyver, vagy az orvostudomány áldása?
   Lehet, hogy kötelező lesz a HPV elleni oltás?
   Halálos orvoslás
   Indiai vezető orvosprofesszor: az oltás által okozott halálesetek száma tízszerese az oltás által esetlegesen megelőzhető megbetegedéseknek!
   Bűnvádi eljárásokat indítunk oltóorvosok ellen
   BOTRÁNY! Rákellenes vitamint titkol a gyógyszeripar
   Még a neve is hibás: Védő-oltás

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A rendvédelmi szervek bűnmegelőzési céllal is zaklathatnának szerkesztőségeket, ha tudomásukra jut, hogy egy videofelvétel eljutott oda
'Súlyosan fenyegeti a Fidesz javaslata a tényfeltáró újságírást'
2013. október 29. MTI - NOL

Az LMP frakcióvezetője szerint bár a bajai videoügyben a Fidesz által javasolt büntetőtörvénykönyv-módosítás háromnegyede elfogadható lenne, annak egy része súlyosan fenyegeti a tényfeltáró újságírást.

Schiffer András keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: nem tartja szerencsésnek, ha aktuális botrányok miatt, kommunikációs megfontolásokból faragják a Btk.-t. Ám - folytatta - egyetértenek azzal, hogy a hamis videofelvételek készítését szankcionálják, így a Fidesz erről szóló javaslatának nagy része elfogadható.

Az indítvány utolsó passzusa viszont - amely a hamis videók gondatlan közzétételét büntetné - a sajtót és az internetes tartalomszolgáltatókat fenyegeti - jelentette ki. Véleménye szerint a bajai videoügy épp azt bizonyította, hogy felesleges azonnal a büntetőjog eszközeihez nyúlni, az álvideót nyilvánosságra hozó hvg.hu főszerkesztője ugyanis vállalta a felelősséget, és leköszönt.

Schiffer András szerint megöli a tényfeltáró újságírást, ha a médiumok vezetőit abban az esetben is börtönnel fenyegetik, ha "csőbe húzták őket". Szerinte a módosítás elfogadása után nem kerülne nyilvánosságra például a zuglói korrupciós ügyekről szóló hangfelvétel. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a rendvédelmi szervek bűnmegelőzési céllal is zaklathatnának szerkesztőségeket, ha tudomásukra jut, hogy egy videofelvétel eljutott oda.

Az LMP társelnöke szerint a Fidesz Btk.-módosító javaslata "sunyi", mert bár alapvető céljával mindenki egyetért, utolsó paragrafusa azt teszi lehetővé, hogy "szabadon rabolhassanak a különböző fideszes döbrögik és korifeusok, mert nem lesz olyan bátor újságíró, honlapszerkesztő, aki kockáztassa, hogy csőbe húzzák, vagy a rendőrség zaklassa".

Schiffer András a bajai választásról azt mondta: ami történt, az elmúlt huszonöt év politikai elitjének romlottságát mutatja, a videobotrányért pedig elsősorban az "álbaloldali pártok" felelősek, hogy milyen mértékben, abban majd "a DK és az MSZP megosztozik".

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető hétfőn jelentette be, a Btk. szigorítását javasolják, hogy ne fordulhasson elő újra a bajai videoügyhöz hasonló. Alapesetben egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetnék, aki mások becsületének csorbítására hamisított vagy valótlan tartalmú hang-, illetve képfelvételt készít. Aki ezt elérhetővé teszi, két évig, aki pedig nagy nyilvánosság előtt vagy jelentős érdeksérelmet okozva követi el a bűncselekményt, három évig terjedő szabadságvesztéssel lenne büntethető, és a gondatlanságot is szankcionálnák.

Kapcsolódó:
   Jobboldali médiabirodalom - Nyomasztó mezőnyfölény
   Jobban teljesít a Fidesz-körüli média
   Ismerős Arcok-koncert vagy Fidesz-gyűlés? Szólásszabadság vagy cenzúra?
   Csorbult a szólásszabadság a Fidesz-alapító szerint
   Lázár: abcúg kommentelők!


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A rezsicsökkentés nem megoldás

A Levegő Munkacsoport tudatában van annak, hogy a közüzemi díjak (energia, víz- és csatornaszolgáltatás, hulladék-elszállítás, kéményseprés) súlyos terhet jelentenek a háztartások nagy részének, és ezért elkötelezett ezen terhek csökkentése mellett. Ugyanakkor meggyőződése, hogy a mostani rezsicsökkentés szépségtapasz, amely a krónikus szerkezeti hibák elkendőzését szolgálja, és így nem is lehet tartós.

Az elmúlt 20 év során bőségesen volt alkalmunk tapasztalni, hogy az országgyűlési választások előtt fél évvel a kormány (függetlenül attól, hogy éppen melyik párt volt hatalmon) elkezdi "megajándékozni" a választópolgárokat, akiknek aztán a választásokat követő három, három és fél évben annál súlyosabb megszorításokat kellett elszenvedniük. Most sem lesz másképp. Ezt mindenki beláthatja, ha végiggondolja a következőket.

A kormány által 2013 januárjában végrehajtott 10 százalékos, majd az újabb, novemberi 11,1 százalékos "rezsicsökkentés" nem az energia- és egyéb szolgáltatások költségeit csökkenti, hanem csupán ezek fogyasztói árait. A költségeket nem tükröző árakra viszont a jövőben többszörösen is ráfizet majd a lakosság. Minden voluntarista beavatkozás az árak alakulásába ugyanis ellentmond a gazdaság törvényeinek, és olyan káoszhoz vezet, amely miatt a jövőben növekednek a háztartások terhei is.

A kormány által végrehajtott "rezsicsökkentés" sokkal több pénzt hagy a jómódú háztartásoknál, mint a szegényebbeknél. Ez - hozzáadódva a kormány egyéb, hasonló következménnyel járó intézkedéseihez - tovább súlyosbítja a rendszerváltás óta erősödő társadalmi feszültségeket, amelyek akár robbanáshoz, illetve (amit már most is tapasztalhatunk) tömeges kivándorláshoz vezethetnek. Igaz ez akkor is, ha sok alacsony jövedelmű családban a sárga csekkek havi összegének néhány ezer forintos csökkenése átmenetileg könnyít a mindennapok terhein.

A kormány a "rezsicsökkentését" részben azzal indokolja, hogy ezzel szünteti meg a külföldi cégek extraprofitját, amit kivisznek az országból. A jövedelemkiáramlás visszaszorításának szükségességét a Levegő Munkacsoport már régóta hangsúlyozza (annak idején éppen ezen veszély miatt ellenezte az energia- és egyéb közszolgáltatások külföldi kézbe adását), igencsak vitatható azonban, hogy ehhez érdemben hozzájárul-e a rezsicsökkentés.

Külföldi tulajdonú közüzemi cégek elsősorban az áram- és gázszolgáltatás terén vannak. Ezek a cégek a korábbi években valóban jelentős összeget vittek ki az országból. Azonban a 2008-ban, majd 2010-ben rájuk kivetett és azóta is fennálló különadó korlátozta ezt a lehetőségüket. Ha azonban ennek ellenére mégis létezne ilyen jelenség, akkor azt további adókkal és egyéb szabályozással (például megfelelő karbantartási és költségcsökkentő korszerűsítési kötelezettségekkel) kell kordában tartani.

Összehasonlítva a villamosenergia és a földgáz árát az Európai Unió különböző országaiban (ld. az alábbi ábrákat), azt láthatjuk, hogy nálunk ezek az árak alacsonyabbak, mint a legtöbb uniós tagországban. (Különösen így van ez ha nem számoljuk az árba az áfát, amely viszont nálunk a legmagasabb.) Tehát kiemelkedő extraprofitról nem beszélhetünk, 20 százalékosról pedig, amennyivel a kormány összességében csökkenti a fogyasztói árakat, messze nem.

A "rezsicsökkentéssel" érintett egyéb közüzemi szolgáltatások (vízközmű-szolgáltatások, hulladékszolgáltatások) nagyrészt nem is külföldi kézben vannak, így esetükben nem lehet külföldre vitt extraprofitról beszélni. A nemegyszer többségi köztulajdonú cégek veszteségeit sok esetben az önkormányzatoknak kell fedezniük, így kevesebb pénz jut a lakosság érdekében végzett egyéb tevékenységeikre. Úgy tűnik, leggyorsabban a szemétszállítás fog ellehetetlenülni a költségeket nem fedező hatósági árak miatt, amint azt mutatja, hogy több önkormányzatnál már megszűnőben van a szolgáltatás.

A "rezsicsökkentés" hatására lassul az energiahatékonysági beruházások megtérülése, és romlik a megújuló energiaforrások versenyképessége. A "rezsicsökkentés" tehát rendkívül méltánytalan mindazokkal szemben, akik az elmúlt években ilyen célokra fordították a pénzüket. Ugyancsak méltánytalan azokkal az innovatív vállalkozásokkal szemben, amelyek az energiahatékonyságot növelő vagy a megújuló energiatermelést elősegítő tevékenységek végzésére készültek fel. A jövőben kevésbé éri majd meg például felszerelni egy napelemet, mert hozzá viszonyítva ismét olcsóbb lett a vezetéken érkező áram. Kitolódik a megtérülési ideje az épületek felújításának vagy az áttérésnek korszerűbb fűtőberendezésekre. Így az eddiginél is kevesebben fognak majd ilyen beruházásokba belefogni.

Az alacsonyabb árak az energiafelhasználás növelésére ösztönöznek. Mivel Magyarország energiaellátása döntően importból történik, a "rezsicsökkentés" fokozza a jövedelmek kiáramlását az országból. Tehát éppen arra nem jó, amit a rezsicsökkentéssel állítólag meg akar akadályozni a kormány.

A rezsi tartós csökkentését nem az energiaárak és egyéb közüzemi díjak mesterséges leszállításával, hanem a hatékonyság javításával, illetve a takarékosság fokozásával, a pazarló fogyasztások megszüntetésével lehet elérni. (A pazarlás sokszor a pénzhiányból, kényszerűségből adódik, például többet kell fűteni, mert nincs pénz az épület szigetelésére.) Nagyrészt erre kellene fordítani az uniós és hazai támogatásokat. A gazdasági és egyéb szabályozókat pedig úgy kellene átalakítani, hogy azok minél hatékonyabb használatra, környezettudatos magatartásra és a hazai erőforrások alkalmazására ösztönözzenek. A korszerű, helyi erőforrásokra támaszkodó közszolgáltatásokkal a vásárlóerő helyben maradna, több munkahely jönne létre, és egyúttal a bérek jobban tudnák fedezni a megélhetési költségeket.

A földgáz háztartási ára (adók nélkül) egyes európai országokban 2013 első félévében
(euró/GJ)
A villamos áram háztartási ára (adók nélkül) egyes európai országokban 2013 első félévében (euró/kWh)

Levegő Munkacsoport

Kapcsolódó:
   Orbán szerint az elszámoltatás és a gazdaság rendbetétele a legfontosabb teendők (2010)
   Ennyit ér a Fidesz szava
   Napi ennivaló: Huszonegy éves csúcson a foglalkoztatás
   Így járhat, ha nem kell a közmunka
   A béka segge még magasan van
   Megállás nélkül szerelnek le a rendőrök, segédmunkásként is több megbecsülést kapnak külföldön


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Ötvenezer szíriai keresztény orosz állampolgárrá kíván válni
16.10.2013, 15:10 Oroszország Hangja

A szíriai keresztények szerint "a Nyugat által támogatott terroristák a keresztények ezeréves szíriai jelenléte felszámolására törekszenek", ennélfogva készek orosz állampolgárságért folyamodni - olvasható abban a levélben, amely amelyet az orosz külügyi tárcának juttattak el diplomáciai csatornákon. "Minden egyes szíriai keresztény számára megtiszteltetés lenne az orosz állampolgárság megszerzése" - hangsúlyozza a levél.

Fotó: EPA

"A levelet aláírni hajlandó 50 ezer személy - orvosok, mérnökök, ügyvédek, üzletemberek - közül senki sem kívánja elhagyni otthonát. Rendelkezünk mindennel, ami szükséges, nem kérünk pénzt" - olvasható a szíriai keresztények levelében.



Szíriai Hírek: Damaszkuszba látogatott Roberto Fiore a Forza Nuova (Új Erő) olasz radikális jobboldali párt elnöke is. A külügyminisztériumban Faisal Al Mekdad külügyminiszter - helyettes fogadta. A Forza Nuova az első olasz politikai mozgalom, amely fellép a nemzeti pénzeszköz-kibocsátás lehetőségéért, az uzsoramentes, nemzeti érdekeltségű gazdasági irányítás érdekében.


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A Vörös Kereszt statisztikája a koncentrációs táborokról

A Nemzetközi Vöröskereszt hivatalos adatai bizonyítják, hogy a "holocaust" szélhámosság volt! A legutóbb nyilvánosságra hozott, évek óta elzárt adatok mutatják, hogy a "koncentrációs táborok" összes halottainak száma mindössze 271.301. Nem halt meg hatmillió zsidó, az egész komplett kitaláció volt.

Éveken át a zsidók azt mondták a világ népeinek, hogy hatmilliót közülük szisztematikusam meggyilkoltak a német "koncentrációs táborokban" a II. világháború alatt. Bárkit, aki nem ismerte el ezt az állítást, gyűlöletes antiszemitának bélyegeztek. A világ számos országában még be is börtönöztek embereket, akik kétségbe vonták a hatmillió meggyilkolását.

Láthatja az egész világ, most itt egy beszkennelt hivatalos Nemzetközi Vöröskereszt dokumentum, amely bizonyítja, hogy az úgynevezett "Holocaust" sosem történt meg. A zsidók világszerte szándékosan hazudtak, hogy érzelmi és üzleti előnyhöz jussanak ezáltal. Szándékos, bűncselekménynek minősülő szélhámosságot követtek el milliók sérelmére az egész világon.

"A Holokauszt" a legnagyobb hazugság, ami valaha elhangzott. Dollármilliókat fizettek ki a "holocaust túlélőknek" és leszármazottaiknak valamiért, ami nem történt meg. Ez a nemzetközi, bűnös szélhámosság szinte már felfoghatatlan szintje.

Íme a Nemzetközi Vöröskereszt hivatalos halálozási jelentésének beszkennelt képe.

Hal Turner - Metapédia


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Papp Lajos professzor úr ünnepi beszéde október 23-án a Corvin-közben

Tisztelt Honfitársaim!

A mai megemlékezést, az '56-os szabadságharcunkra és lázadásunkra írott megemlékezésemet Heltai Jenő Szabadság c. versének felhasználásával állítottam össze.

Drága Nővéreim, Fivéreim!
Drága Testvéreim!
Ma itt jelenlévő és távollévő '56 hősök, Corvin közi fiúk és lányok!

Szégyentől piroslik arcom és szívem-lelkem fáj, hogy 57 évvel szent lázadásunk, szabadságharcunk után, csak néhány még élő hőst, szabadságharcost tudok megkövetni ezen e szent helyen.
Meg kell követnem az élőket és holtakat, mert elárultuk a szent ügyet.
Elárultuk azokat, akik életüket áldozták, és elárultuk azokat is, akik életükkel, a megélt 57 évvel áldoztak nemzetünk szabadságáért, az emberi tisztességért, becsületért. Akikre joggal és méltán lehetünk büszkék, ma és száz és ezer év multán is.

Elárultuk, meggyaláztuk hőseinket, perzsavásárt csináltunk a szent ügyből, a napi politikai aprópénzre váltottuk a sáraranyt.

Eldobtuk büszkeségünket.
Nem a szabadság 23 évét éltük meg a szovjetek kivonulása után, hanem a szabadosság sátáni hálójába kerültünk.
És ezt éljük ma is.

Mindent szabad!
Szabad meggyalázni a szabadságharc eszméjét.
Szabad meggyalázni a damaszkuszi utat bejárt miniszterelnökünket, Nagy Imrét.
Szabad keresztyéni elveket hangoztatva, hamis, álságos megbocsátásra hivatkozni gyilkosoknak, hazaárulóknak.
Szabad, hamis, álságos szavakkal kettősmércét alkalmazni a fasizmusra és a kommunizmusra.

'56-ban szent ügyünket a Szabad Európa rádión keresztül, Amerika Hangján keresztül tüzelték külhonból, miközben már az Amerikai Egyesült Államok már rég megállapodott a Szovjetunióval abban, hogy sorsára hagyják a szabadság ügyét.
A magyar népet hitegették, butították, vakították.

Pedig
"Tudd meg: szabad csak az, akit
Szó nem butít, fény nem vakít,
Se rang, se kincs nem veszteget meg,
Az, aki nyíltan gyűlölhet, szerethet,
A látszatot lenézi, meg nem óvja,
Nincs letagadni, titkolni valója."

23 éve már, hogy nem büntették meg a forradalom leverőit, a szabadságharc gyilkosait, a tömegbe lövetőket. Hazug módon hivatkoznak álságos törvényeikre, az elmúlt évek történelemhamisító állításaira. Bizonyító iratokat eltűntettek, elégettek, meghamisítottak.

Pedig
"Tudd meg: szabad csak az, kinek
Ajkát hazugság nem fertőzi meg,
Aki üres jelszókat nem visít,
Nem áltat, nem ígér, nem hamisít.
Nem alkuszik meg, hű becsületéhez,
Bátran kimondja, mit gondol, mit érez.
Nem nézi azt, hogy tetszetős-e,
Sem azt, kinek ki volt, és volt-e őse,
Nem bámul görnyedőn a kutyabőrre
S embernek nézi azt is, aki pőre.
Tudd meg: szabad csak az, aki
Ha neve nincs is, mégis valaki,
Vagy forró, vagy hideg, de sose langyos,
Tüzet fölöslegesen nem harangoz,
Van mindene, ha nincs is semmije,
Mert nem szorul rá soha senkire.
Nem áll szemébe húzott vaskalappal,
Mindég kevélyen szembenéz a Nappal,
Vállalja azt, amit jó társa vállal,
És győzi szívvel, győzi vállal.
Helyét megállja mindég, mindenütt,
Többször cirógat, mint ahányszor üt,
De megmutatja olykor, hogy van ökle...
Szabad akar maradni mindörökre."

Az elmúlt 23 évben nem a napba néztünk, hanem lehajtott fejjel, cipőnk orrát nézve bandukoltunk. Szabadság helyett, szabadosságot teremtettünk.
Ezt a mámorító érzést, a szabadságot nem érezhettük, mert pőrére vetkőzött celebek, a természet rendjét felrúgó melegek, langyos posványba vezették gyermekeinket is.

Legalább egy napon, október 23-án nem szabadna hagynunk, hogy e szent nevet a szabadságot, aljas célra használja fel bárki is.

"Szabadság! Ezt a megszentelt nevet
Könnyelműen, ingyen ajkadra ne vedd!
Tudd meg: szabad csak az, aki
Oly áhítattal mondja ki,
Mint istenének szent nevét a jó pap.
Szabad csak az, kit nem rettent a holnap.
Ínség, veszély, kín meg nem tántorít
És lelki béklyó többé nem szorít.
Hiába őrzi porkoláb s lakat,
Az sose rab, ki lélekben szabad.
Az akkor is, ha koldus, nincstelen,
Gazdag, hatalmas, mert bilincstelen.
Ez nem ajándék. Ingyen ezt nem adják,
Hol áldozat nincs, nincs szabadság.
Ott van csupán, ahol szavát megértve
Meghalni tudnak s élni mernek érte."

56 hősei, több ezren halni tudtak a szabadságért és milliók élni mertek a szabadságért.
"De nem azért dúlt érte harc,
Hogy azt csináld, amit akarsz,
S mindazt, miért más robotolt,
Magad javára letarold,
Mert szabadabb szeretnél lenni másnál.
A szabadság nem perzsavásár.
Nem a te árud. Milliók kincse az,
Mint a reménység, napsugár, tavasz,
Mint a virág, mely dús kelyhét kitárva
Ráönti illatát a szomjazó világra,
Hogy abból jótestvéri jusson
Minden szegénynek ugyanannyi jusson.
Míg több jut egynek, másnak kevesebb,
Nincs még szabadság, éget még a seb.
Amíg te is csak másnál szabadabb vagy,
Te sem vagy még szabad, te is csak...
Gyáva rab vagy."

"Rabok legyünk vagy szabadok?"
A kérdés ma sokkal súlyosabban nehezedik ránk, mint két emberöltővel ezelőtt. Akkor 1956-ban, látható volt az ellenség: a Szovjet birodalom. Ma a rejtőzködő, láthatatlan, mindennapjainkat tönkretevő, az egész világot behálózó gonosz tartja rabságban nem csak hazánkat, hanem a világ hétmilliárd embertömegének döntő részét. Ez a rabtartó, nem nemzethez, nem fajhoz kötött, hanem érdekhez.

A pénzhez, a mammonhoz. A pénznek se szíve nincs, se lelke nincs, csak érdeke van.

Nem törődik múlttal, történelemmel, jövővel, csak a jelenből próbálja a legnagyobb hasznot kipréselni.

Mindent eszközt igénybe vesz.

Kormányokat, pártokat, televíziót, rádiót, újságokat, mindenkit, mindent, aki, ami pénzzel megvehető.

Ahhoz, hogy a gonosz uralkodni tudjon, meg kell osztania nemzeteken belül a népet, pártokra kell szakítani, darabokra szaggatni az országot. Azt a látszatot keltve, hogy országon belül az ellenség, hogy magyar a magyarnak az ellensége.

Valójában az igazi ellenségünk, a hitetlen globalizmus. A globalista pénzügyi körök, akiknek se hazájuk, se nemzetük, se Istenük nincsen.

Ezzel az erővel egyetlen egy erő képes ellenállást kifejteni.
Ez csak a szakrális, a szellemi erő lehet.

Csak és kizárólag a Jóistenre, országunk nagy patrónájára Boldogasszonyunkra, csodálatos történelmünkre, nemzeti nagyságainkra és egymásra számíthatunk.

Most nem fegyverrel harcoló nőkre és férfiakra van szükség, hanem hétköznapi hazaszeretetre. Arra a magasztos érzésre, amely az ember szívét melengeti. Áthatja viselkedésünket, munkánkat, segít a mindennapok nehézségeiben. Hitet, erőt és türelmet ad a feladatok elvégzéséhez.
A hétköznapi hazaszeretet számomra azt jelenti, hogy mindenkinek a maga helyén, a maga lehetőségei szerint kell a hazát, nemzetét szolgálnia.
Tenni a mindennapokban.
Áldozatot hozni a magunk családjáért és a nagyobb családért, a nemzetért.

A hagyományos családban, ahol generációk élnek, együtt, sokkal természetesebben tanulják meg fiaink, lányaink a felnőtt életükhöz szükséges értékeket. Úgymint a szeretet, az összetartozás, a megértés, az alkalmazkodni tudás, a munka becsülete, a hit, a múlt tisztelete és a hazaszeretet.
Tanítsuk őket és mutassunk példát!
Ha így lesz, talán kevesebb fiatal hagyja el a hazáját, kevesebb fiatal érzi majd a hazát rögnek, ami megköti, röghöz köti.

Akkor majd fiataljaink tudni fogják, mikor szólítja meg őket a haza.
Mikor kell tennie a Hazáért, önzetlenül.

Napjaink férfias társadalmában megkopott a befogadó, kompromisszumokra törekedő, szereteten alapuló gondolkodás.

"Hit, Remény, Szeretet." Ez az, ami hajtja az embereket. Mert ha Hiszel valamiben, az elérhetővé válik, ha Remélsz valamit, akkor nem adod fel, és ha szeretsz valakit, akkor teljessé válik az életed.

Ez a szemlélet tartja össze a családot és ugyanez a szemlélet tartja össze hazánkat, nemzetünket is.

Vissza kell térnünk Istenhez, az igazsághoz! A krisztusi úthoz, a szeretethez.


Dr. Papp Lajos professzor

Elhangzott:
2013. október 23-án
a Corvin-közben


Kapcsolódó:
   Papp Lajos pécsi előadása: ha felkészülünk a változásokra, nem lesz tragédia




Locations of visitors to this page
Programajánló


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000

HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



[Lapszemle] Bõvül a kötelezõ oltások köre - Kötelezõ lesz a pneumococcus elleni védõoltás - 'Súlyosan fenyegeti a Fidesz javaslata a tényfeltáró újságírást' - A rezsicsökkentés nem megoldás - Ötvenezer szíriai keresztény orosz állampolgárrá kíván válni - A Vörös Kereszt statisztikája a koncentrációs táborokról - Papp Lajos professzor úr ünnepi beszéde október 23-án a Corvin-közben

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


"A szemináriumainkban alig van ékesszólástan és a hívek kénytelenek végig kínlódni az új papok gyatra beszédeit és naiv, pietózus meséit!
Tele a fejük spekulatív dogmával és az Ó-Szövetség idejét múlt és megcáfolt antropomorfista nacionalizmusával, s beleizzadnak szegény elneveltek, hogy kihozhassák az Isten egyetemes szeretetét, minden népeknek adott természeti jogokat és a Krisztusi univerzalitást! Vagyis hamis és ókori nívón mozgunk ma is, amikor a pozitív tudományok és az archeológia és geológia, nem különben a megtalált Sumír Első-Biblia (Ur, 1954. Dr. N. Kramer: Parallel Biblia, 1956) is mindent világosan feltártak és megmagyaráztak.
Senki nem érti ezt a maradi és már kimúlt ószövetségi fontosságot, ami nagyrészt egy összelopkodott és átírt ókori hagyománynak és letűnt nép(ek)nek (sumír, akkád, káld, babyloni) megmásított történelme.
Szóval, kötve vagyunk, valami ósdi judaizmussal és nekünk nem elég Krisztus, az Isten Fia!..."

XXIII. János pápa


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Bővül a kötelező oltások köre
2013. október 28., hétfő 07:18 MTI - Index

Már zajlik a szakmai előkészítő munka arról, hogy a pneumococcus, illetve a humán papilloma vírus (HPV) elleni oltás kötelező legyen - tudta meg a Magyar Nemzet az egészségügyért felelős államtitkárságtól.

A lap hétfői cikke szerint az eddig kötelezően felajánlandó pneumococcus néhány éve már térítésmentesen beadható két hónapostól kétéves korig, és a Házi Gyermekorvosok Egyesületének alelnöke szerint a szülők többsége eddig élt is a lehetőséggel.

A HPV-vírus elleni védőoltást már számos uniós országban beemelték a kötelező oltási rendbe. Magyarországon az oltásokat általában magánorvosi rendelés során, illetve fiatal lányoknak a kampányszerű méhnyakszűrési folyamatban, iskolai keretek között lehet felvenni.

Magyarországon százezer nőből jelenleg nyolcnál regisztrálnak méhnyakrák okozta halálozást, míg az északi országokban ugyanennyi nőre vetítve csupán egynél.

Az államtitkárság közölte: mivel az eddig kötelezően felajánlandó formájú pneumococcus elleni vakcina eddig is a költségvetésben tervezett oltás volt, a mostani intézkedés nem igényel többletpénzt. A HPV esetében a költségvetés tervezete szintén tartalmazza a szükséges forrást.

Kapcsolódó:
   A paralízisek száma megugrott Indiában Bill Gates oltáskampánya után
   Bill Gates folytatja "Isten munkáját" annak ellenére, hogy szervezetének legalább kilenc egészségügyi dolgozóját agyonlőtték Nigériában
   Agenda 21 - A fenntartható fejlődés igazi arca dióhéjban



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Kötelező lesz a pneumococcus elleni védőoltás

Beneda Attila kabinetfőnök tegnap a frászt hozta többtízezer felvilágosult, felelős szülőre. Szavait hallva ezrek horkantak fel, s tervezik végső elkeseredésükben a szülőhaza elhagyását gyermekeik védelmében.


A sajtó által tolmácsolt merénylet szerint 2014-től kötelező lesz a többi mellett a PCV-méreginjekció is, s a magyar kislányok művi meddővé tételére 1 milliárd közpénzt fordítanak, ami a laikusokat megtévesztő, "méhnyakrák elleni védőoltás" címszóval jelenik meg a költségvetésben...

Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy ehhez nekünk is lesz néhány keresetlen szavunk, nem hagyjuk, hogy véghezvigyék. Az államtitkárságnak erre semmiféle felhatalmazása nincs, egyértelműen hivatali túlkapásról van szó.

Mielőtt megtennénk a bűnvádi feljelentést, megvárjuk, milyen jogi köntösben kívánják lenyomni a nemzet torkán ezt az újabb fasisztoid merényletet. Valószínűleg bűnszövetkezetben elkövetett, hivatali hatalommal való visszaélésért, valamint hűtlen kezelésért, továbbá foglalkozás körében elkövetett tömeges veszélyeztetés tárgyában fogunk feljelentést tenni a felelősök ellen.

Valószínűnek tartjuk, hogy csak riogatásként, s a társadalom félrevezetésének céljából csinált hamis oltáspropagandáról van szó. Emlékezzünk: tavaly és tavalyelőtt az ÁNTSZ-es Ócsai Lajos haknizta végig a médiát hasonló valótlanságokkal - tavalyelőtt a PCV, tavaly pedig a HPV és a bárányhimlő vakcinák kötelezőségével borzolta a kedélyeket.

Közelednek a választások. Ha idén sem sikerül az oltási önkény felszámolását kikényszerítenünk, akkor párttá alakulunk, s jövőre az Országgyűlésen belülről visszük véghez a változást.

Addig is mindenkit arra bíztatok, hogy polgári engedetlenség keretében tagadja meg gyermekei vakcináztatását. Az oltási dogma téves tudományos előfeltevéseken alapul, és kizárólag a vakcinalobbi profitérdeke számára kívánatos. A törvényileg előírt kötelezettség a legalapvetőbb alapjogokat tapossa sárba, és durván sért több, Magyarország által is ratifikált nemzetközi egyezményt. Jogász szimpatizánsainkkal dolgozunk az állam elleni kötelezettségszegési eljárás megindításán.

Álljunk ki határozottan gyermekeink egészsége, élete érdekében! Az oltás visszafordíthatatlan merénylet, amit bármi áron kerüljünk el. Ha az orvos, védőnő megfenyeget, vetessünk fel a zsarolásról jegyzőkönyvet. Jó, ha hangfelvételt is készítünk ilyen eseményekről. Szülői joga, sőt emberi kötelessége megvédeni gyermekét mindenkinek a felelőtlen, fasisztoid egészségügyi kormányzat önkényével szemben.

A változásért azzal tehetünk a legtöbbet, ha véleményünket nyíltan felvállalva kommunikáljuk környezetünk felé. A veszélyeztetést nem az oltásmegtagadó, hanem az oltásba beleegyező szülő követi el - bizonyos oltások esetében az oltottak látens vírusgazdákká válnak, s tünetmentesen megfertőzhetik az oltott és oltatlan embereket környezetükben. Csatlakozzatok, gyertek minél többen, harcoljuk ki közös összefogással, hogy gyermekeinkről az örök természeti törvényekkel összhangban saját, felelős belátásunk szerint gondoskodhassunk, s mániákus hazudozók, dogmatikus vakcinaügynökök ne hajthassák őket áldozati bárányként az ostobaság és a profitéhség vágóhídjára.

Labant Csaba

Kapcsolódó:
   Az oltás biológiai fegyver, vagy az orvostudomány áldása?
   Lehet, hogy kötelező lesz a HPV elleni oltás?
   Halálos orvoslás
   Indiai vezető orvosprofesszor: az oltás által okozott halálesetek száma tízszerese az oltás által esetlegesen megelőzhető megbetegedéseknek!
   Bűnvádi eljárásokat indítunk oltóorvosok ellen
   BOTRÁNY! Rákellenes vitamint titkol a gyógyszeripar
   Még a neve is hibás: Védő-oltás

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A rendvédelmi szervek bűnmegelőzési céllal is zaklathatnának szerkesztőségeket, ha tudomásukra jut, hogy egy videofelvétel eljutott oda
'Súlyosan fenyegeti a Fidesz javaslata a tényfeltáró újságírást'
2013. október 29. MTI - NOL

Az LMP frakcióvezetője szerint bár a bajai videoügyben a Fidesz által javasolt büntetőtörvénykönyv-módosítás háromnegyede elfogadható lenne, annak egy része súlyosan fenyegeti a tényfeltáró újságírást.

Schiffer András keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: nem tartja szerencsésnek, ha aktuális botrányok miatt, kommunikációs megfontolásokból faragják a Btk.-t. Ám - folytatta - egyetértenek azzal, hogy a hamis videofelvételek készítését szankcionálják, így a Fidesz erről szóló javaslatának nagy része elfogadható.

Az indítvány utolsó passzusa viszont - amely a hamis videók gondatlan közzétételét büntetné - a sajtót és az internetes tartalomszolgáltatókat fenyegeti - jelentette ki. Véleménye szerint a bajai videoügy épp azt bizonyította, hogy felesleges azonnal a büntetőjog eszközeihez nyúlni, az álvideót nyilvánosságra hozó hvg.hu főszerkesztője ugyanis vállalta a felelősséget, és leköszönt.

Schiffer András szerint megöli a tényfeltáró újságírást, ha a médiumok vezetőit abban az esetben is börtönnel fenyegetik, ha "csőbe húzták őket". Szerinte a módosítás elfogadása után nem kerülne nyilvánosságra például a zuglói korrupciós ügyekről szóló hangfelvétel. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a rendvédelmi szervek bűnmegelőzési céllal is zaklathatnának szerkesztőségeket, ha tudomásukra jut, hogy egy videofelvétel eljutott oda.

Az LMP társelnöke szerint a Fidesz Btk.-módosító javaslata "sunyi", mert bár alapvető céljával mindenki egyetért, utolsó paragrafusa azt teszi lehetővé, hogy "szabadon rabolhassanak a különböző fideszes döbrögik és korifeusok, mert nem lesz olyan bátor újságíró, honlapszerkesztő, aki kockáztassa, hogy csőbe húzzák, vagy a rendőrség zaklassa".

Schiffer András a bajai választásról azt mondta: ami történt, az elmúlt huszonöt év politikai elitjének romlottságát mutatja, a videobotrányért pedig elsősorban az "álbaloldali pártok" felelősek, hogy milyen mértékben, abban majd "a DK és az MSZP megosztozik".

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető hétfőn jelentette be, a Btk. szigorítását javasolják, hogy ne fordulhasson elő újra a bajai videoügyhöz hasonló. Alapesetben egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetnék, aki mások becsületének csorbítására hamisított vagy valótlan tartalmú hang-, illetve képfelvételt készít. Aki ezt elérhetővé teszi, két évig, aki pedig nagy nyilvánosság előtt vagy jelentős érdeksérelmet okozva követi el a bűncselekményt, három évig terjedő szabadságvesztéssel lenne büntethető, és a gondatlanságot is szankcionálnák.

Kapcsolódó:
   Jobboldali médiabirodalom - Nyomasztó mezőnyfölény
   Jobban teljesít a Fidesz-körüli média
   Ismerős Arcok-koncert vagy Fidesz-gyűlés? Szólásszabadság vagy cenzúra?
   Csorbult a szólásszabadság a Fidesz-alapító szerint
   Lázár: abcúg kommentelők!


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A rezsicsökkentés nem megoldás

A Levegő Munkacsoport tudatában van annak, hogy a közüzemi díjak (energia, víz- és csatornaszolgáltatás, hulladék-elszállítás, kéményseprés) súlyos terhet jelentenek a háztartások nagy részének, és ezért elkötelezett ezen terhek csökkentése mellett. Ugyanakkor meggyőződése, hogy a mostani rezsicsökkentés szépségtapasz, amely a krónikus szerkezeti hibák elkendőzését szolgálja, és így nem is lehet tartós.

Az elmúlt 20 év során bőségesen volt alkalmunk tapasztalni, hogy az országgyűlési választások előtt fél évvel a kormány (függetlenül attól, hogy éppen melyik párt volt hatalmon) elkezdi "megajándékozni" a választópolgárokat, akiknek aztán a választásokat követő három, három és fél évben annál súlyosabb megszorításokat kellett elszenvedniük. Most sem lesz másképp. Ezt mindenki beláthatja, ha végiggondolja a következőket.

A kormány által 2013 januárjában végrehajtott 10 százalékos, majd az újabb, novemberi 11,1 százalékos "rezsicsökkentés" nem az energia- és egyéb szolgáltatások költségeit csökkenti, hanem csupán ezek fogyasztói árait. A költségeket nem tükröző árakra viszont a jövőben többszörösen is ráfizet majd a lakosság. Minden voluntarista beavatkozás az árak alakulásába ugyanis ellentmond a gazdaság törvényeinek, és olyan káoszhoz vezet, amely miatt a jövőben növekednek a háztartások terhei is.

A kormány által végrehajtott "rezsicsökkentés" sokkal több pénzt hagy a jómódú háztartásoknál, mint a szegényebbeknél. Ez - hozzáadódva a kormány egyéb, hasonló következménnyel járó intézkedéseihez - tovább súlyosbítja a rendszerváltás óta erősödő társadalmi feszültségeket, amelyek akár robbanáshoz, illetve (amit már most is tapasztalhatunk) tömeges kivándorláshoz vezethetnek. Igaz ez akkor is, ha sok alacsony jövedelmű családban a sárga csekkek havi összegének néhány ezer forintos csökkenése átmenetileg könnyít a mindennapok terhein.

A kormány a "rezsicsökkentését" részben azzal indokolja, hogy ezzel szünteti meg a külföldi cégek extraprofitját, amit kivisznek az országból. A jövedelemkiáramlás visszaszorításának szükségességét a Levegő Munkacsoport már régóta hangsúlyozza (annak idején éppen ezen veszély miatt ellenezte az energia- és egyéb közszolgáltatások külföldi kézbe adását), igencsak vitatható azonban, hogy ehhez érdemben hozzájárul-e a rezsicsökkentés.

Külföldi tulajdonú közüzemi cégek elsősorban az áram- és gázszolgáltatás terén vannak. Ezek a cégek a korábbi években valóban jelentős összeget vittek ki az országból. Azonban a 2008-ban, majd 2010-ben rájuk kivetett és azóta is fennálló különadó korlátozta ezt a lehetőségüket. Ha azonban ennek ellenére mégis létezne ilyen jelenség, akkor azt további adókkal és egyéb szabályozással (például megfelelő karbantartási és költségcsökkentő korszerűsítési kötelezettségekkel) kell kordában tartani.

Összehasonlítva a villamosenergia és a földgáz árát az Európai Unió különböző országaiban (ld. az alábbi ábrákat), azt láthatjuk, hogy nálunk ezek az árak alacsonyabbak, mint a legtöbb uniós tagországban. (Különösen így van ez ha nem számoljuk az árba az áfát, amely viszont nálunk a legmagasabb.) Tehát kiemelkedő extraprofitról nem beszélhetünk, 20 százalékosról pedig, amennyivel a kormány összességében csökkenti a fogyasztói árakat, messze nem.

A "rezsicsökkentéssel" érintett egyéb közüzemi szolgáltatások (vízközmű-szolgáltatások, hulladékszolgáltatások) nagyrészt nem is külföldi kézben vannak, így esetükben nem lehet külföldre vitt extraprofitról beszélni. A nemegyszer többségi köztulajdonú cégek veszteségeit sok esetben az önkormányzatoknak kell fedezniük, így kevesebb pénz jut a lakosság érdekében végzett egyéb tevékenységeikre. Úgy tűnik, leggyorsabban a szemétszállítás fog ellehetetlenülni a költségeket nem fedező hatósági árak miatt, amint azt mutatja, hogy több önkormányzatnál már megszűnőben van a szolgáltatás.

A "rezsicsökkentés" hatására lassul az energiahatékonysági beruházások megtérülése, és romlik a megújuló energiaforrások versenyképessége. A "rezsicsökkentés" tehát rendkívül méltánytalan mindazokkal szemben, akik az elmúlt években ilyen célokra fordították a pénzüket. Ugyancsak méltánytalan azokkal az innovatív vállalkozásokkal szemben, amelyek az energiahatékonyságot növelő vagy a megújuló energiatermelést elősegítő tevékenységek végzésére készültek fel. A jövőben kevésbé éri majd meg például felszerelni egy napelemet, mert hozzá viszonyítva ismét olcsóbb lett a vezetéken érkező áram. Kitolódik a megtérülési ideje az épületek felújításának vagy az áttérésnek korszerűbb fűtőberendezésekre. Így az eddiginél is kevesebben fognak majd ilyen beruházásokba belefogni.

Az alacsonyabb árak az energiafelhasználás növelésére ösztönöznek. Mivel Magyarország energiaellátása döntően importból történik, a "rezsicsökkentés" fokozza a jövedelmek kiáramlását az országból. Tehát éppen arra nem jó, amit a rezsicsökkentéssel állítólag meg akar akadályozni a kormány.

A rezsi tartós csökkentését nem az energiaárak és egyéb közüzemi díjak mesterséges leszállításával, hanem a hatékonyság javításával, illetve a takarékosság fokozásával, a pazarló fogyasztások megszüntetésével lehet elérni. (A pazarlás sokszor a pénzhiányból, kényszerűségből adódik, például többet kell fűteni, mert nincs pénz az épület szigetelésére.) Nagyrészt erre kellene fordítani az uniós és hazai támogatásokat. A gazdasági és egyéb szabályozókat pedig úgy kellene átalakítani, hogy azok minél hatékonyabb használatra, környezettudatos magatartásra és a hazai erőforrások alkalmazására ösztönözzenek. A korszerű, helyi erőforrásokra támaszkodó közszolgáltatásokkal a vásárlóerő helyben maradna, több munkahely jönne létre, és egyúttal a bérek jobban tudnák fedezni a megélhetési költségeket.

A földgáz háztartási ára (adók nélkül) egyes európai országokban 2013 első félévében
(euró/GJ)
A villamos áram háztartási ára (adók nélkül) egyes európai országokban 2013 első félévében (euró/kWh)

Levegő Munkacsoport

Kapcsolódó:
   Orbán szerint az elszámoltatás és a gazdaság rendbetétele a legfontosabb teendők (2010)
   Ennyit ér a Fidesz szava
   Napi ennivaló: Huszonegy éves csúcson a foglalkoztatás
   Így járhat, ha nem kell a közmunka
   A béka segge még magasan van
   Megállás nélkül szerelnek le a rendőrök, segédmunkásként is több megbecsülést kapnak külföldön


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Ötvenezer szíriai keresztény orosz állampolgárrá kíván válni
16.10.2013, 15:10 Oroszország Hangja

A szíriai keresztények szerint "a Nyugat által támogatott terroristák a keresztények ezeréves szíriai jelenléte felszámolására törekszenek", ennélfogva készek orosz állampolgárságért folyamodni - olvasható abban a levélben, amely amelyet az orosz külügyi tárcának juttattak el diplomáciai csatornákon. "Minden egyes szíriai keresztény számára megtiszteltetés lenne az orosz állampolgárság megszerzése" - hangsúlyozza a levél.

Fotó: EPA

"A levelet aláírni hajlandó 50 ezer személy - orvosok, mérnökök, ügyvédek, üzletemberek - közül senki sem kívánja elhagyni otthonát. Rendelkezünk mindennel, ami szükséges, nem kérünk pénzt" - olvasható a szíriai keresztények levelében.



Szíriai Hírek: Damaszkuszba látogatott Roberto Fiore a Forza Nuova (Új Erő) olasz radikális jobboldali párt elnöke is. A külügyminisztériumban Faisal Al Mekdad külügyminiszter - helyettes fogadta. A Forza Nuova az első olasz politikai mozgalom, amely fellép a nemzeti pénzeszköz-kibocsátás lehetőségéért, az uzsoramentes, nemzeti érdekeltségű gazdasági irányítás érdekében.


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A Vörös Kereszt statisztikája a koncentrációs táborokról

A Nemzetközi Vöröskereszt hivatalos adatai bizonyítják, hogy a "holocaust" szélhámosság volt! A legutóbb nyilvánosságra hozott, évek óta elzárt adatok mutatják, hogy a "koncentrációs táborok" összes halottainak száma mindössze 271.301. Nem halt meg hatmillió zsidó, az egész komplett kitaláció volt.

Éveken át a zsidók azt mondták a világ népeinek, hogy hatmilliót közülük szisztematikusam meggyilkoltak a német "koncentrációs táborokban" a II. világháború alatt. Bárkit, aki nem ismerte el ezt az állítást, gyűlöletes antiszemitának bélyegeztek. A világ számos országában még be is börtönöztek embereket, akik kétségbe vonták a hatmillió meggyilkolását.

Láthatja az egész világ, most itt egy beszkennelt hivatalos Nemzetközi Vöröskereszt dokumentum, amely bizonyítja, hogy az úgynevezett "Holocaust" sosem történt meg. A zsidók világszerte szándékosan hazudtak, hogy érzelmi és üzleti előnyhöz jussanak ezáltal. Szándékos, bűncselekménynek minősülő szélhámosságot követtek el milliók sérelmére az egész világon.

"A Holokauszt" a legnagyobb hazugság, ami valaha elhangzott. Dollármilliókat fizettek ki a "holocaust túlélőknek" és leszármazottaiknak valamiért, ami nem történt meg. Ez a nemzetközi, bűnös szélhámosság szinte már felfoghatatlan szintje.

Íme a Nemzetközi Vöröskereszt hivatalos halálozási jelentésének beszkennelt képe.

Hal Turner - Metapédia


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Papp Lajos professzor úr ünnepi beszéde október 23-án a Corvin-közben

Tisztelt Honfitársaim!

A mai megemlékezést, az '56-os szabadságharcunkra és lázadásunkra írott megemlékezésemet Heltai Jenő Szabadság c. versének felhasználásával állítottam össze.

Drága Nővéreim, Fivéreim!
Drága Testvéreim!
Ma itt jelenlévő és távollévő '56 hősök, Corvin közi fiúk és lányok!

Szégyentől piroslik arcom és szívem-lelkem fáj, hogy 57 évvel szent lázadásunk, szabadságharcunk után, csak néhány még élő hőst, szabadságharcost tudok megkövetni ezen e szent helyen.
Meg kell követnem az élőket és holtakat, mert elárultuk a szent ügyet.
Elárultuk azokat, akik életüket áldozták, és elárultuk azokat is, akik életükkel, a megélt 57 évvel áldoztak nemzetünk szabadságáért, az emberi tisztességért, becsületért. Akikre joggal és méltán lehetünk büszkék, ma és száz és ezer év multán is.

Elárultuk, meggyaláztuk hőseinket, perzsavásárt csináltunk a szent ügyből, a napi politikai aprópénzre váltottuk a sáraranyt.

Eldobtuk büszkeségünket.
Nem a szabadság 23 évét éltük meg a szovjetek kivonulása után, hanem a szabadosság sátáni hálójába kerültünk.
És ezt éljük ma is.

Mindent szabad!
Szabad meggyalázni a szabadságharc eszméjét.
Szabad meggyalázni a damaszkuszi utat bejárt miniszterelnökünket, Nagy Imrét.
Szabad keresztyéni elveket hangoztatva, hamis, álságos megbocsátásra hivatkozni gyilkosoknak, hazaárulóknak.
Szabad, hamis, álságos szavakkal kettősmércét alkalmazni a fasizmusra és a kommunizmusra.

'56-ban szent ügyünket a Szabad Európa rádión keresztül, Amerika Hangján keresztül tüzelték külhonból, miközben már az Amerikai Egyesült Államok már rég megállapodott a Szovjetunióval abban, hogy sorsára hagyják a szabadság ügyét.
A magyar népet hitegették, butították, vakították.

Pedig
"Tudd meg: szabad csak az, akit
Szó nem butít, fény nem vakít,
Se rang, se kincs nem veszteget meg,
Az, aki nyíltan gyűlölhet, szerethet,
A látszatot lenézi, meg nem óvja,
Nincs letagadni, titkolni valója."

23 éve már, hogy nem büntették meg a forradalom leverőit, a szabadságharc gyilkosait, a tömegbe lövetőket. Hazug módon hivatkoznak álságos törvényeikre, az elmúlt évek történelemhamisító állításaira. Bizonyító iratokat eltűntettek, elégettek, meghamisítottak.

Pedig
"Tudd meg: szabad csak az, kinek
Ajkát hazugság nem fertőzi meg,
Aki üres jelszókat nem visít,
Nem áltat, nem ígér, nem hamisít.
Nem alkuszik meg, hű becsületéhez,
Bátran kimondja, mit gondol, mit érez.
Nem nézi azt, hogy tetszetős-e,
Sem azt, kinek ki volt, és volt-e őse,
Nem bámul görnyedőn a kutyabőrre
S embernek nézi azt is, aki pőre.
Tudd meg: szabad csak az, aki
Ha neve nincs is, mégis valaki,
Vagy forró, vagy hideg, de sose langyos,
Tüzet fölöslegesen nem harangoz,
Van mindene, ha nincs is semmije,
Mert nem szorul rá soha senkire.
Nem áll szemébe húzott vaskalappal,
Mindég kevélyen szembenéz a Nappal,
Vállalja azt, amit jó társa vállal,
És győzi szívvel, győzi vállal.
Helyét megállja mindég, mindenütt,
Többször cirógat, mint ahányszor üt,
De megmutatja olykor, hogy van ökle...
Szabad akar maradni mindörökre."

Az elmúlt 23 évben nem a napba néztünk, hanem lehajtott fejjel, cipőnk orrát nézve bandukoltunk. Szabadság helyett, szabadosságot teremtettünk.
Ezt a mámorító érzést, a szabadságot nem érezhettük, mert pőrére vetkőzött celebek, a természet rendjét felrúgó melegek, langyos posványba vezették gyermekeinket is.

Legalább egy napon, október 23-án nem szabadna hagynunk, hogy e szent nevet a szabadságot, aljas célra használja fel bárki is.

"Szabadság! Ezt a megszentelt nevet
Könnyelműen, ingyen ajkadra ne vedd!
Tudd meg: szabad csak az, aki
Oly áhítattal mondja ki,
Mint istenének szent nevét a jó pap.
Szabad csak az, kit nem rettent a holnap.
Ínség, veszély, kín meg nem tántorít
És lelki béklyó többé nem szorít.
Hiába őrzi porkoláb s lakat,
Az sose rab, ki lélekben szabad.
Az akkor is, ha koldus, nincstelen,
Gazdag, hatalmas, mert bilincstelen.
Ez nem ajándék. Ingyen ezt nem adják,
Hol áldozat nincs, nincs szabadság.
Ott van csupán, ahol szavát megértve
Meghalni tudnak s élni mernek érte."

56 hősei, több ezren halni tudtak a szabadságért és milliók élni mertek a szabadságért.
"De nem azért dúlt érte harc,
Hogy azt csináld, amit akarsz,
S mindazt, miért más robotolt,
Magad javára letarold,
Mert szabadabb szeretnél lenni másnál.
A szabadság nem perzsavásár.
Nem a te árud. Milliók kincse az,
Mint a reménység, napsugár, tavasz,
Mint a virág, mely dús kelyhét kitárva
Ráönti illatát a szomjazó világra,
Hogy abból jótestvéri jusson
Minden szegénynek ugyanannyi jusson.
Míg több jut egynek, másnak kevesebb,
Nincs még szabadság, éget még a seb.
Amíg te is csak másnál szabadabb vagy,
Te sem vagy még szabad, te is csak...
Gyáva rab vagy."

"Rabok legyünk vagy szabadok?"
A kérdés ma sokkal súlyosabban nehezedik ránk, mint két emberöltővel ezelőtt. Akkor 1956-ban, látható volt az ellenség: a Szovjet birodalom. Ma a rejtőzködő, láthatatlan, mindennapjainkat tönkretevő, az egész világot behálózó gonosz tartja rabságban nem csak hazánkat, hanem a világ hétmilliárd embertömegének döntő részét. Ez a rabtartó, nem nemzethez, nem fajhoz kötött, hanem érdekhez.

A pénzhez, a mammonhoz. A pénznek se szíve nincs, se lelke nincs, csak érdeke van.

Nem törődik múlttal, történelemmel, jövővel, csak a jelenből próbálja a legnagyobb hasznot kipréselni.

Mindent eszközt igénybe vesz.

Kormányokat, pártokat, televíziót, rádiót, újságokat, mindenkit, mindent, aki, ami pénzzel megvehető.

Ahhoz, hogy a gonosz uralkodni tudjon, meg kell osztania nemzeteken belül a népet, pártokra kell szakítani, darabokra szaggatni az országot. Azt a látszatot keltve, hogy országon belül az ellenség, hogy magyar a magyarnak az ellensége.

Valójában az igazi ellenségünk, a hitetlen globalizmus. A globalista pénzügyi körök, akiknek se hazájuk, se nemzetük, se Istenük nincsen.

Ezzel az erővel egyetlen egy erő képes ellenállást kifejteni.
Ez csak a szakrális, a szellemi erő lehet.

Csak és kizárólag a Jóistenre, országunk nagy patrónájára Boldogasszonyunkra, csodálatos történelmünkre, nemzeti nagyságainkra és egymásra számíthatunk.

Most nem fegyverrel harcoló nőkre és férfiakra van szükség, hanem hétköznapi hazaszeretetre. Arra a magasztos érzésre, amely az ember szívét melengeti. Áthatja viselkedésünket, munkánkat, segít a mindennapok nehézségeiben. Hitet, erőt és türelmet ad a feladatok elvégzéséhez.
A hétköznapi hazaszeretet számomra azt jelenti, hogy mindenkinek a maga helyén, a maga lehetőségei szerint kell a hazát, nemzetét szolgálnia.
Tenni a mindennapokban.
Áldozatot hozni a magunk családjáért és a nagyobb családért, a nemzetért.

A hagyományos családban, ahol generációk élnek, együtt, sokkal természetesebben tanulják meg fiaink, lányaink a felnőtt életükhöz szükséges értékeket. Úgymint a szeretet, az összetartozás, a megértés, az alkalmazkodni tudás, a munka becsülete, a hit, a múlt tisztelete és a hazaszeretet.
Tanítsuk őket és mutassunk példát!
Ha így lesz, talán kevesebb fiatal hagyja el a hazáját, kevesebb fiatal érzi majd a hazát rögnek, ami megköti, röghöz köti.

Akkor majd fiataljaink tudni fogják, mikor szólítja meg őket a haza.
Mikor kell tennie a Hazáért, önzetlenül.

Napjaink férfias társadalmában megkopott a befogadó, kompromisszumokra törekedő, szereteten alapuló gondolkodás.

"Hit, Remény, Szeretet." Ez az, ami hajtja az embereket. Mert ha Hiszel valamiben, az elérhetővé válik, ha Remélsz valamit, akkor nem adod fel, és ha szeretsz valakit, akkor teljessé válik az életed.

Ez a szemlélet tartja össze a családot és ugyanez a szemlélet tartja össze hazánkat, nemzetünket is.

Vissza kell térnünk Istenhez, az igazsághoz! A krisztusi úthoz, a szeretethez.


Dr. Papp Lajos professzor

Elhangzott:
2013. október 23-án
a Corvin-közben


Kapcsolódó:
   Papp Lajos pécsi előadása: ha felkészülünk a változásokra, nem lesz tragédia




Locations of visitors to this page
Programajánló


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000

HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel