2013. november 12., kedd

[Lapszemle] Ángyán József független országgyûlési képviselõ közleménye, a parlamenti bûnözõk is elárulták a népet - Feljelenti a NAV a kipakoló ellenõrét - Több mint egymilliárdos területalapú agrártámogatást zsebelhet be Orbán szotyis cimborája - Lenhardt Balázs: A múlt heti közleményem kicsit felkavarta a langyos vizet - A világban zajló valódi harc

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Szaniszló Ferenc:
Meddig lehet még ezt a kétszínű, hintapolitikát folytatni? Horthy Miklóst hálás magyar zsidók is segítették portugáliai száműzetésében. Horthy Miklóst hivatalosan eltemették magyar földön, Kenderesen. Az akkori, gengszterváltó kormány ugyan óvatosan a háttérben maradt, de legalább fölvállalta a kezdeményezést, és nem tagadta meg a kormányzót, nem határolódott el attól az embertől, aki jelképe a trianoni csonkítás utáni Magyarország csodás újjászületésének. Horthy Miklóst hivatalosan eltemették magyar földön, Kenderesen. A világháború iszonyatos veszteségeit nyögő, a Trianonban kifosztott, harmadára csonkított, rettenetes hadisarccal, majd világgazdasági válság által sújtott csonka Magyarország Horthy vezetésével csodát művelt 1919 ősze és 1939 ősze között, a mindössze húsz békés esztendő alatt. Horthynak most nem a Kossuth téren, a Parlament előtt, nem is a Hősök terén állítottak rég megérdemelt, hiányzó, méltó szobrot. És mégis, az amerikai vezetés és a hazai nácionista kórus máris háborog. Tavasszal ugye az én kis szerény díjamat követelték vissza Washingtonból, Izraelből nyilvánosan - a magyar kormányt: saját szövetségesüket, barátjukat - megszégyenítő, megalázó nyílt levélben. Kipellengérezve ország-világ előtt hazánkat. Most pedig Horthy Miklós szobra miatt jönnek nekünk, és hozzák megint megalázó helyzetbe a kormányt. Amely, ha gyávának bizonyul, akkor saját igaz magyar szavazói előtt járatja le ismét magát. Ha viszont bátran kiáll, akkor rosszakaróink, vagyis NATO és EU-szövetségeseink, "barátaink" rosszallását, újabb magyarellenes gyűlölet kampányát szabadítják nemzetünkre. Meddig lehet még ezt a kétszínű, hintapolitikát folytatni? Meddig ingázhatunk még álszent módra Kelet és Nyugat között? Befelé, a többségükben jobboldali, nemzeti szavazóknak színlelni a szabadságharcost, játszani a forradalmárt, kifelé, országunk tönkre tevői előtt pedig folyton meghunyászkodni, kiszolgálva őket. Meddig állja még kompország a sodrást, a hullámoka t? (Szaniszló Ferenc)

Bővebben hétfőn 21.30-kor az Echo Tv Világ-panoráma című műsorában




Levette műsoráról az M1 Jelenczki István dokumentumfilmjét
2013. november 12. Nemzeti InternetFigyelő

Mint azt november 4-ei ajánlónkban közöltük, az M1 november 12-én 23:30-tól kezdi vetíteni Jelenczki István, az Igazság soha nem késő című dokumentumfilmjét. A 2. és 3. részeket pedig november 14-én és 19-én sugározzák.

A hír eddig volt igaz, ugyanis a tv újságok tanúságai szerint egészen más programmal rukkolnak ki holnap ugyanebben az időben a Magyar Televízió 1-es programjának szerkesztői.

Helyette mindhárom napon ugyanezekben az időpontokban II. Erzsébet uralkodásának évtizedeire emlékezik a szerkesztőség. (Lehet, hogy azok tiltották le, akik már abba is beleszólnak, hogy kiről lehet teret és utcát elnevezni, és kiről nem? - F. I.)

Akik Jelenczki István dokumentumfilmje miatt akartak ilyen késői óráig fennmaradni, azoknak azt ajánlhatjuk, hogy inkább aludják ki magukat, vagy vegyenek egy jó könyvet a kezükbe. Tisztelettel ajánljuk például Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet! című regényét.




Ellenállási jog - idézet az Aranybulla 31. cikkelyéből:
"Hogyha pedig mi, vagy utódaink valamelyike bármikor ezen rendeletünk ellen véteni akarnánk, álljon szabadságukban ezen levél erejénél fogva, minden hűtlenségi vétek nélkül, mind a püspököknek, mind más uraknak, s az ország nemeseinek, öszvesen és egyenként, jelenleg és a jövőben nekünk és utódainknak ellenállani, s ellenmondani örökre. (XXXI. p.)".


A MEGOLDÁS: PÁRTOK NÉLKÜLI PARLAMENT


http://domonyi.aries.hu/partok-nelkuli-parlament.html

Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A parlamenti bűnözők is elárulták a népet - Ángyán József független országgyűlési képviselő közleménye
Budapest, 2013. november 8., péntek (OS) - Nemzeti Civil Kontroll

    A mai napon a Levegő Munkacsoport és a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége közös sajtótájékoztatóján Horváth András, a NAV munkatársa fontos, leleplező bejelentéseket tett a választási ciklusokon áthúzódó, mindkét oldalhoz köthető és folyamatos kormányzati támogatást élvező, 1000 milliárdos léptékű ÁFA-csalásokról továbbá az azokat elkövető "érinthetetlen" gengszterekről. Az elhangzottak mellett nem mehetünk el szó nélkül, anélkül, hogy csatlakoznánk a feltáró folyamathoz.

Íme, a közös kasszák állami segédletű megrablásának újabb szelete, amiről magam is többször és sok helyen beszéltem. Le kell választanunk az államunkat, annak törvényhozását, intézményeit, az általa kezelt közös kasszáinkat és nemzeti vagyonunkat erről a politikát irányító maffia-hálózatról, és meg kell megszabadulnunk az ezt kiszolgáló, az ország kirablásában segédkező, délelőttös és délutános műszakban egymást váltogató, "ugyanazon emlőn nevelkedett politikai elittől"! Erkölcsi megújulás nélkül nincs jövője a magyarságnak. Ennek alapja pedig az igaz beszéd és a nyilvánosság.

Hálás vagyok tehát Horváth Andrásnak, a NAV bátor munkatársának, aki a lelkiismeretére hallgatva dokumentálta és nyilvánosságra hozta mindazt, amit a saját helyén megtapasztalt, és amihez asszisztálni nem volt hajlandó. Azt remélem, hogy egyre többen fogják magukat hasonló lépésekre elszánni. Ahogyan Horváth András, úgy ők is számíthatnak minden tisztességes ember támogatására, védelmére.
    Kiadó: Ángyán József független országgyűlési képviselő

Országos Sajtószolgálat



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Feljelenti a NAV a kipakoló ellenőrét
- szalai - 2013. november 11., hétfő 17:22 Index

A NAV közleménye szerint a nemzetgazdasági miniszter a múlt héten azonnali vizsgálatot rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkáját érintő nyilatkozattal kapcsolatban.

Pontosabban az váltotta ki a hirtelen riadalmat, hogy a NAV egyik ellenőrzési szakkoordinátora pénteken kitálalt, szerinte engedik csalni a nagy cégeket. Azaz a kiemelt adózókkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal elnézőbb a NAV az adócsalások ügyében. Szerinte nagyjából 1000 milliárdos tétel az, amit a legnagyobbak évente elcsalnak, miközben a NAV ezekben az ügyekben rendszeresen nem lép fel kellő erővel.

Egy hétvége alatt átvilágítottak

A NAV szerint "a hétvégén lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy az intézmény a jogszabályoknak megfelelően járt el az adózók ellenőrzésénél, mindenfajta részrehajlás, vagy indokolatlan előny biztosítása nélkül".

Ez is bizonyítja
Fontos, hogy az önmagában is példátlanul bravúros teljesítmény mellett ne menjünk el ilyen gyorsan: a 23 ezer embert foglakoztató országos intézmény kifogástalan működését semmi nem szemléltethetné jobban, minthogy egy hétvége alatt átvilágították az egész szervezetet. Ez egy hasonló méretű vállalatnak tanácsadók tucatjaival is legalább fél évbe telt volna. Külön öröm, hogy mindent tökéletesen rendben lévőnek találtak, ami szintén igen ritka a legsikeresebb cégeknél is.

A közlemény úgy folytatódik, hogy a nyilatkozattal ellentétben a NAV növelte az ellenőrzési vizsgálatok számát a legnagyobb adózók körében, így jelenleg évente átlagosan 1,6 vizsgálat jut egy adózóra.

Az ellenőrzésre minden olyan esetben sor kerül, ahol vélelmezhető az adóelkerülés. A vizsgálatok 80 százaléka megállapítással zárul, a körbeszámlázásos ügyekben 1817 adóellenőrzés fejeződött be. A NAV összesen 83 milliárd forint adókülönbözetet állapított meg ezekben a vizsgálatokban.

Kirúgták volna, de már lemondott

A NAV kezdeményezni kívánta az ügyekben nyilatkozatot tevő személy felmentését, azonban erre, Horváth András lemondása miatt már nem került sor.

Az adóhatóság emellett a nyilatkozatok miatt feljelentést tesz Horváth András ellen, "tekintettel az intézmény működését érintő megalapozatlan, rágalmazó kijelentéseire".

Kapcsolódó:
   Betelt a pohár egy adóellenőrnél, feljelentette a NAV-ot, mert nem üldözi az áfacsalókat
   1000 milliárdot csalnak el a legnagyobb magyar cégek, a NAV pedig félrenéz?
   Ángyán és Schiffer összefog a NAV-botrányban
   A maffia érdekeit sértem, a NAV is benne van
   Bajba kerülhetnek szegény hazai plázák, éhező benzinkutak
   Diktatúra: Súlyos váddal bármeddig őrizhetnek
   A Fidesz Guantánamót csinál Magyarországból
   A komondoros Balogh feleségét is megbüntette Kövér László


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Több mint egymilliárdos területalapú agrártámogatást zsebelhet be Orbán szotyis cimborája
2013-10-14. 08:40 Napi Gazdaság - HVG - Kuruc.info

A jövő évi területalapú agrártámogatás első felét a hazai kifizető ügynökség még e hónap közepén utalja, a legnagyobb haszonélvezők Csányi Sándorhoz, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójához köthető cégek lehetnek - írta a Napi Gazdaság.

Október közepén indul a területalapú támogatások ötvenszázalékos előlegének kifizetése - írta a Napi Gazdaság.


"Az agrárszektort nem záratom be."

A földet művelő magánszemélyek és gazdasági társaságok idén rekordösszegű dotációra számíthatnak - tájékoztatta a lapot a kifizető ügynökségként is tevékenykedő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A szervezet a fennmaradó másik ötven százalékot jövő év június 30-áig utalja.

Az Európai Központi Bank idén 298,15 forintban határozta meg a forint-euró átváltási árfolyamot, ez mintegy hat forinttal több, mint a tavalyi. Magyarország idén éri el a nyugati tagállamok szintjét a támogatásban, így a keret automatikusan 10 százalékkal nő. E két tényezőnek köszönhetően a gazdálkodók az előző évhez képest mintegy 15 százalékkal nagyobb területalapú támogatásra számíthatnak, az összeg hektáronként megközelítheti a hetvenezer forintot.

A legnagyobb haszonélvezők a Csányi Sándorhoz köthető társaságok, ezen belül is elsősorban a Bóly Zrt. volt. Az e körbe tartozó cégek - egyes kimutatások szerint - összesen 943 millió forint területalapú támogatásban részesültek 2011-ben.

Ez a lap szerint azt jelenti, hogy az OTP Bank vezetőjéhez köthető társaságok csak a területalapú támogatásból csaknem egymilliárd forinthoz jutottak az adott évben. Miután 2011-ben az állam egy hektárra maximum 58 073 forintot fizetett, kiszámítható, hogy a bankvezérhez köthető vállalatbirodalom nagyjából 16 ezer hektár termőföld után igényelhetett támogatást.

A 2011-es évből kiindulva, és a lehető legkisebb birtokméretet, a 16 ezer hektárt véve figyelembe - ami után a cégcsoport idén is benyújthatta támogatási igényét -, úgy ezek a cégek most feltételezhetően több mint egymilliárd százmillió forint területalapú támogatásra számíthatnak - tette hozzá a lap.

Kapcsolódó:
   Az MLSZ pénzbírságát befizeti, a szektorbezárással szemben fellebbezést nyújt be a Ferencváros
   Nem csak a mocskos zsidózást, az Árpád-sávost és Nagy-Magyarországot is büntetné Csányi
   "Jó helyre születtem" Exkluzív interjú Mészáros Lőrinccel
   Kiderült, ki a Sólyom új tulajdonosa

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Lenhardt Balázs: A múlt heti közleményem kicsit felkavarta a langyos vizet (MTI)

Habár a helyzet ezt követően tiszta és világos, többen értetlenkedtek vagy elégedetlenségüknek adtak hangot a történtek miatt. Hiszen a jobbikosok egy része elkezdett utálni, mert merészeltem nyílt kritikát megfogalmazni a párt vezetésével és irányvonalával szemben, erre a Jobbikhoz mindig maximálisan lojális kuruc közöl olyan tényfeltáró cikket (nem az én megkérdezésem alapján), amiben gyakorlatilag tisztára mossák a nevemet az "összeesküvés" vádja alól: https://kuruc.info/r/2/119950/

Miközben ők elbizonytalanodtak, sőt többen a rehabilitációmat is követleni kezdték, hiszen az azóta saját magával is metélkedőt játszó, politikusbűnöző Chanád feljelentése miatt raktak útilaput a lábamra, amely döntés minden nemzeti radikális számára erősen megkérdőjelezhető, addig a Jobbikból már teljesen kiábránduló, és magának új alternatívát és hiteles képviselőket kereső hazafiak most nem tudják mit is gondoljanak rólam és a frissen zászlót bontott Magyar Hajnalról. Ki és mennyire hiteles?! Mi lesz a nemzeti radikalizmus közeljövője?

Én azt tudom erre mondani, amit korábban. 2014-ig már túl kevés az idő egy új párt elindításához, amiről a Jobbik mellett még kitartók nem ezt gondolnák, hogy csak megbízásból és a kampánypénz megszerzése miatt "bomlaszt". Ennek pedig a látszatát is le kell kerülni mindenáron, hiszen elveszhet vele minden politikai szereplő legfontosabb ereje: a hitelesség. A nemzeti radikális tábor pedig jelenleg nem elég nagy ahhoz, hogy szavazataival fenntartson két, egymással is rivalizáló pártot, a belháborúnak végső soron az ügy, az eszme lesz fő vesztese! Ezért érdemes kivárni, hogy a demokratikus játékszabályok betartásával mit érhet el a Jobbik jövőre. Ha 2014 után belátják a mieink (mert minden jobbikos a nemzeti ügy legfontosabb támogatói!), hogy hiába a szivárványszínű óriásplakátok, a ritka tévészereplések, és a parlamenti szakpolitizálás, ezekkel nem lehet valódi győzelmet aratni, akkor megéri a várakozás. Vona személyi hitele még egy választásig kitart, hogy bebizonyítsa az ő módszereinek eredményességét, amihez persze abszolút nem lesz elég, hogy ő és tucatnyi haverja újabb 4 évre mandátumot szerez! Ha nem jön be a középre-húzás stratégiája, a kényszeresen sugallt szalonképesség imázs, akkor számot kell adjon mindenről: az alapszervezetek leépüléséről, vagy szétveréséről a valódi radikálisok elűzésével, az évi 600 milliós költségvetési támogatás felhasználásáról, amiből kifejezetten nemzetellenes alakok is simán részesülhettek, a Magyar Gárda szétesésének passzív szemléléséről és az elszámoltatás jelszavának feladásáról. Nem lesz könnyű menet... Persze benne van az is, sőt ez a valószínűbb forgatókönyv, hogy mára annyi a vezetéstől egzisztenciálisan függő karrierista senkiházi épült be a Jobbikba, akiknek teljesen mindegy mi van, csak csorogjon némi lé, hogy az agyatlan zombikkal kiegészülve, akik minden körülmény ellenére visszhangozzák az aktuális pártpropagandát, meg tudnak akadályozni bármilyen változást. Ebben az esetben szépen lassan fo g elhalni a párt, mint anno a MIÉP.

A fő probléma pontosan a hazug demokráciára épülő pártrendszer! Bármely párt vezetői számára egy idő után a párt már nem csupán eszköz a nemzet szolgálatában, hanem öncéllá válik. Úgy teszi fel a kérdést, hogy mi a jó a pártomnak, azaz nekem, és nem az lesz az első, hogy mi a jó a nemzetemnek?! Ezért kell teljesen lebontani a pártrendszert, ami ismeretségek és lojalitás alapján biztosít rengeteg méltatlan embernek tisztes megélhetést, sőt akár meg nem érdemelt meggazdagodást. Véget kell vetni a demokráciának nevezett önkényuralomnak, ami valójában a pénzrendszer nyílt diktatúrája! Ehhez a célhoz persze egy ideig fel lehet használni egy pártot is eszközként, de annak olyan emberek kell álljanak az élén, akik már bizonyították, hogy számukra csak egyetlen elv létezhet: a haza minden előtt.

Kapcsolódó:
   Jogerős: százhúszezres büntetés olvasónknak ún. holokauszt-tagadás miatt - a zsidó gárda alapítványa ítéltette el
   Farkasok völgye: Palesztina
   Szabó Dezső: Miért vagyunk antiszemiták?
   Ferenc pápa: "Újítsuk meg a zsidó néppel való szolidaritásunkat és közelségünket"
   Ki a szarházi és ki az izraeli-magyar állampolgár a Házban?
   Lemondanak a kettős állampolgárságról a parlamenti képviselők
   Cigánybűnözőket fogott otthonában a TEK-es rendőr - belőle csináltak gyanúsítottat

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A világban zajló valódi harc
2013, november 11 - 10:37 alfahir.hu

Miért fontos Törökország, össze kell-e fognunk az iszlám országokkal, és mit szólnak mindehhez a nyugat-európai nemzeti radikális erők? Interjú Vona Gáborral a törökországi előadásairól, az iszlámról és a bevándorlásról

- Törökországi útja során több egyetemi előadást tartott. Sikerült-e kapcsolatot felvenni politikai és gazdasági szereplőkkel?

- Törökországban négy egyetemen tartottam előadást, és szinte felfoghatatlan szeretettel fogadtak. Ez persze nem csupán nekem, hanem a Jobbiknak és az egész magyar nemzetnek is szólt. Az előadásaimon még az állóhelyek is elfogytak, sokan egyszerűen nem fértek be. Az utazás során természetesen politikai és gazdasági szereplőkkel is találkoztam. Az egyik este például 25 isztambuli civil szervezet vezetője szervezett az érkezésem alkalmából díszvacsorát. Ami az egész hatást talán a legjobban szimbolizálja, hogy a 20 milliós Isztambulban többször megismertek az utcán. Egy ifjúsági válogatott focista például a metró aluljáróban jött oda hozzám, és megölelt. Sokat jelentett nekik, hogy én testvérként és nem ellenségként látogattam el hozzájuk.

- Miért fontos ennyire Törökország?

- Törökország stratégiai jelentőségéről már évek óta beszélek, hiszen egy 80 milliós országról beszélünk, amely a NATO második legnagyobb hadseregével rendelkezik, a gazdasági fejlődése az elmúlt 10 évben pedig csak Kínáéhoz hasonlítható. Gazdasági-politikai befolyása az egész iszlám világra, különösen Közép-Ázsiára terjed ki. Ne felejtsük el azt sem, hogy ez az az ország, amely a Gázai-övezetbe segélyhajót küldött. Szóval nyugodtan kimondhatjuk, hogy Törökország nagyhatalom és egyre erősödik. A törökök pedig - minden történelmi harcunk és küzdelmünk ellenére - szeretnek bennünket. A küzdelmeinkre úgy emlékeznek, mint ami nagyon kemény harc volt. Egy török mondás szerint, nem harcoltál még senkivel, amíg nem harcoltál egy magyarral. Isztambul központjában egy hatalmas utat a Magyar testvérek útjának neveznek. Az iskolában azt tanítják a gyermekeiknek, hogy a magyarok és közöttük rokonság van. A Kurultajon nagy tömeggel és óriási lelkesedéssel vesznek részt. Mindezeket fig yelembe véve óriási hiba lenne a magyar külpolitikának ezt a kapcsolatot veszni hagyni, miközben nincsenek szövetségeseink a nemzetközi színtéren.

- Lesz konkrét haszna Magyarország számára annak, hogy a Jobbik elnöke Törökországba látogatott?

- Lesz.

- Micsoda?

- Az, hogy egy ekkora ország egyre inkább odafigyel ránk, hogy barátként, testvérként tekint a magyarokra, ez már önmagában nagy dolog. Ennek pedig számtalan - gazdasági, politikai és kulturális - gyümölcse lehet. Ezen nagyon keményen dolgozom. Sokan fognak meglepődni, akik most még hitetlenkednek.

- Az előadások során nem csupán a turáni összefogásról beszélt, hanem az iszlámról is, amelyről azt mondta, hogy az emberiség utolsó fénysugara a globalizmus sötétjében. Ezt hogyan értette?

- Ezt még 2010 előtt írtam egy cikkemben, amikor arról beszéltem, hogy a világban zajló valódi törésvonal nem a vallások, országok és kultúrák között húzódik, hanem a hagyományt még őrizni próbáló közösségek és az antitradicionális, globális liberalizmus között. És ha megnézzük, az iszlám világ az, amely a leginkább képes ellenállni az Egyesült Államok által vezetett egypólusú világrendnek. Ott is sok a probléma, számtalan aggasztó jelenség van, gondoljunk csak a megjósolhatatlan arab folyamatokra, de összehasonlítva a keresztény kultúrkörrel, a mi régiónkkal, azt látjuk, hogy a muszlim országok függése sokkal kisebb.

- Vagyis nekünk, magyaroknak az iszlám országokkal kellene összefogni?

- Azokkal, akik egy igazságos világrendért küzdenek. Ez lehet egy ország, lehet egy közösség, lehet keresztény, lehet iszlám, lehet buddhista. A lényeg, hogy ne a globális liberalizmus szolgája legyen. Magyarország ma azokat nevezi a szövetségeseinek, akik tönkretették a gazdaságát, akik kihasználják az olcsó munkaerejét, akik elvették a piacait és megetetik vele a saját termékeiket, akik számunkra teljesen értelmetlen háborúkba kényszerítenek bennünket, akik a nemzeti hagyományainkba taposnak, akik rasszistáznak bennünket folyamatosan, akik nem tisztelnek bennünket. Jó ez nekünk? - kérdem én.

- Nem furcsa mégis egy ilyen iszlámbarát kijelentés egy keresztény ország keresztény értékeket hirdető pártjának római katolikus elnökétől?

- De. Pláne, ha félremagyarázzák. Ez a kijelentésem nem arról szólt, hogy az iszlám vallást támogatom a keresztény vallással szemben. Azt mondtam: az iszlám kultúrkör erősebben védi a saját tradícióit, mint a keresztény. Ez pedig tény. Bárcsak a keresztény egyházak is erőteljesebben és bátrabban védenék a nemzeti hagyományokat, bárcsak egyértelműen és határozottan elítélnék azt a szellemi-lelki környezetszennyezést, amit a liberalizmus ránk ömleszt. Többször elmondtam már, mint római katolikus, hogy nem helyes, ha az egyház megelégszik azzal, hogy ő csupán egy szociális intézmény, és közben hagyja a hazugságot tombolni. Az ideológiai harcot is fel kellene vállalni. Mindezt tehát nem a kereszténység ellen, sokkal inkább érte mondtam.

- A Jobbiknak és Önnek mit jelent a kereszténység?

- A Jobbik egy politikai párt, amely a keresztény értékrend alapján fogalmazza meg magát. Az Istennel való kapcsolat természetesen személyes ügy. Számomra mint európai és magyar ember számára a kereszténység jelenti az egyetemes emberi értékeket, amely minden nagy vallásban közös. Ezen az alapon nagyon fontosnak tartom a vallások közötti párbeszédet is. Nemzeti szinten az ökumenizmust, nemzetközi szinten pedig a világvallások együttműködését. A turáni összefogás szerepe ebben egyébként példamutató lehet, hiszen van keresztény, van muszlim, van buddhista és más vallású turáni nép. Nem tudom, észrevette-e, hogy az agresszív és idegengyűlölőnek tartott Jobbik elnöke a kultúrák és vallások párbeszédéről beszél. Nem hiszem, hogy ez az interjú címlapra kerül majd az atv.hu-n. Nem illik bele az előítéletekbe velünk kapcsolatban. Merthogy a valódi előítéletek a Jobbikkal szemben vannak.

- Nem fél-e attól, hogy ezek a megnyilatkozások ellehetetlenítik a nyugat-európai nemzeti radikális pártokkal való jövőbeni együttműködést?

- Nyilván azok számára, akik Ausztriában vagy Franciaországban szenvednek a bevándorlás problémájától, nagyon nehéz az iszlám világra, mint a liberális globalizmus elleni harc szövetségesére tekinteni. Megértem az ő dühüket. De nekik is meg kell érteniük, hogy az ottani menekültek viselkedéséből nem lehet megítélni egy másfél milliárdos közösséget. Az én iszlám világgal kapcsolatos álláspontom pedig nem jelenti azt, hogy Európának muszlim vallásúnak kellene lennie, és azt sem, hogy támogatnám a bevándorlást. Sőt, én azt szoktam mondani: minden népet és kultúrát nagyra értékelek, és szívesen megismerném alaposabban - a saját hazájában.

- Mi a véleménye az iszlám szélsőségesekről?

- Nyilván a szélsőségesség elég relatív. Ezt mi, jobbikosok tudjuk, hiszen rendszeresen ezzel a jelzővel illet a liberális média. A terrorizmust természetesen elítélem, mint ahogy a terrorizmus elleni harc álságos jelszavával hirdetett hódító háborúkat is. Ez utóbbit tartom ma a világ leggusztustalanabb törekvésének.

Bencsik János

Kapcsolódó:
   Vona az iszlámról: "nem a bevándorlást, hanem a turáni összefogást támogatom"
   Jobbik: Korlátozni kell a bevándorlást!
   A Belügyminisztérium szerint idegengyűlölet a bevándorlás jobbikos ellenzése
   A Jobbik tiltakozik: Afrikai bevándorlók Hódmezővásárhely utcáin
   Menekültek gyújtogattak a békéscsabai őrzött szálláson

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000

HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel
Egészség Sziget



[Lapszemle] Ángyán József független országgyûlési képviselõ közleménye, a parlamenti bûnözõk is elárulták a népet - Feljelenti a NAV a kipakoló ellenõrét - Több mint egymilliárdos területalapú agrártámogatást zsebelhet be Orbán szotyis cimborája - Lenhardt Balázs: A múlt heti közleményem kicsit felkavarta a langyos vizet - A világban zajló valódi harc

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Szaniszló Ferenc:
Meddig lehet még ezt a kétszínű, hintapolitikát folytatni? Horthy Miklóst hálás magyar zsidók is segítették portugáliai száműzetésében. Horthy Miklóst hivatalosan eltemették magyar földön, Kenderesen. Az akkori, gengszterváltó kormány ugyan óvatosan a háttérben maradt, de legalább fölvállalta a kezdeményezést, és nem tagadta meg a kormányzót, nem határolódott el attól az embertől, aki jelképe a trianoni csonkítás utáni Magyarország csodás újjászületésének. Horthy Miklóst hivatalosan eltemették magyar földön, Kenderesen. A világháború iszonyatos veszteségeit nyögő, a Trianonban kifosztott, harmadára csonkított, rettenetes hadisarccal, majd világgazdasági válság által sújtott csonka Magyarország Horthy vezetésével csodát művelt 1919 ősze és 1939 ősze között, a mindössze húsz békés esztendő alatt. Horthynak most nem a Kossuth téren, a Parlament előtt, nem is a Hősök terén állítottak rég megérdemelt, hiányzó, méltó szobrot. És mégis, az amerikai vezetés és a hazai nácionista kórus máris háborog. Tavasszal ugye az én kis szerény díjamat követelték vissza Washingtonból, Izraelből nyilvánosan - a magyar kormányt: saját szövetségesüket, barátjukat - megszégyenítő, megalázó nyílt levélben. Kipellengérezve ország-világ előtt hazánkat. Most pedig Horthy Miklós szobra miatt jönnek nekünk, és hozzák megint megalázó helyzetbe a kormányt. Amely, ha gyávának bizonyul, akkor saját igaz magyar szavazói előtt járatja le ismét magát. Ha viszont bátran kiáll, akkor rosszakaróink, vagyis NATO és EU-szövetségeseink, "barátaink" rosszallását, újabb magyarellenes gyűlölet kampányát szabadítják nemzetünkre. Meddig lehet még ezt a kétszínű, hintapolitikát folytatni? Meddig ingázhatunk még álszent módra Kelet és Nyugat között? Befelé, a többségükben jobboldali, nemzeti szavazóknak színlelni a szabadságharcost, játszani a forradalmárt, kifelé, országunk tönkre tevői előtt pedig folyton meghunyászkodni, kiszolgálva őket. Meddig állja még kompország a sodrást, a hullámoka t? (Szaniszló Ferenc)

Bővebben hétfőn 21.30-kor az Echo Tv Világ-panoráma című műsorában




Levette műsoráról az M1 Jelenczki István dokumentumfilmjét
2013. november 12. Nemzeti InternetFigyelő

Mint azt november 4-ei ajánlónkban közöltük, az M1 november 12-én 23:30-tól kezdi vetíteni Jelenczki István, az Igazság soha nem késő című dokumentumfilmjét. A 2. és 3. részeket pedig november 14-én és 19-én sugározzák.

A hír eddig volt igaz, ugyanis a tv újságok tanúságai szerint egészen más programmal rukkolnak ki holnap ugyanebben az időben a Magyar Televízió 1-es programjának szerkesztői.

Helyette mindhárom napon ugyanezekben az időpontokban II. Erzsébet uralkodásának évtizedeire emlékezik a szerkesztőség. (Lehet, hogy azok tiltották le, akik már abba is beleszólnak, hogy kiről lehet teret és utcát elnevezni, és kiről nem? - F. I.)

Akik Jelenczki István dokumentumfilmje miatt akartak ilyen késői óráig fennmaradni, azoknak azt ajánlhatjuk, hogy inkább aludják ki magukat, vagy vegyenek egy jó könyvet a kezükbe. Tisztelettel ajánljuk például Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet! című regényét.




Ellenállási jog - idézet az Aranybulla 31. cikkelyéből:
"Hogyha pedig mi, vagy utódaink valamelyike bármikor ezen rendeletünk ellen véteni akarnánk, álljon szabadságukban ezen levél erejénél fogva, minden hűtlenségi vétek nélkül, mind a püspököknek, mind más uraknak, s az ország nemeseinek, öszvesen és egyenként, jelenleg és a jövőben nekünk és utódainknak ellenállani, s ellenmondani örökre. (XXXI. p.)".


A MEGOLDÁS: PÁRTOK NÉLKÜLI PARLAMENT


http://domonyi.aries.hu/partok-nelkuli-parlament.html

Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A parlamenti bűnözők is elárulták a népet - Ángyán József független országgyűlési képviselő közleménye
Budapest, 2013. november 8., péntek (OS) - Nemzeti Civil Kontroll

    A mai napon a Levegő Munkacsoport és a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége közös sajtótájékoztatóján Horváth András, a NAV munkatársa fontos, leleplező bejelentéseket tett a választási ciklusokon áthúzódó, mindkét oldalhoz köthető és folyamatos kormányzati támogatást élvező, 1000 milliárdos léptékű ÁFA-csalásokról továbbá az azokat elkövető "érinthetetlen" gengszterekről. Az elhangzottak mellett nem mehetünk el szó nélkül, anélkül, hogy csatlakoznánk a feltáró folyamathoz.

Íme, a közös kasszák állami segédletű megrablásának újabb szelete, amiről magam is többször és sok helyen beszéltem. Le kell választanunk az államunkat, annak törvényhozását, intézményeit, az általa kezelt közös kasszáinkat és nemzeti vagyonunkat erről a politikát irányító maffia-hálózatról, és meg kell megszabadulnunk az ezt kiszolgáló, az ország kirablásában segédkező, délelőttös és délutános műszakban egymást váltogató, "ugyanazon emlőn nevelkedett politikai elittől"! Erkölcsi megújulás nélkül nincs jövője a magyarságnak. Ennek alapja pedig az igaz beszéd és a nyilvánosság.

Hálás vagyok tehát Horváth Andrásnak, a NAV bátor munkatársának, aki a lelkiismeretére hallgatva dokumentálta és nyilvánosságra hozta mindazt, amit a saját helyén megtapasztalt, és amihez asszisztálni nem volt hajlandó. Azt remélem, hogy egyre többen fogják magukat hasonló lépésekre elszánni. Ahogyan Horváth András, úgy ők is számíthatnak minden tisztességes ember támogatására, védelmére.
    Kiadó: Ángyán József független országgyűlési képviselő

Országos Sajtószolgálat



*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Feljelenti a NAV a kipakoló ellenőrét
- szalai - 2013. november 11., hétfő 17:22 Index

A NAV közleménye szerint a nemzetgazdasági miniszter a múlt héten azonnali vizsgálatot rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkáját érintő nyilatkozattal kapcsolatban.

Pontosabban az váltotta ki a hirtelen riadalmat, hogy a NAV egyik ellenőrzési szakkoordinátora pénteken kitálalt, szerinte engedik csalni a nagy cégeket. Azaz a kiemelt adózókkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal elnézőbb a NAV az adócsalások ügyében. Szerinte nagyjából 1000 milliárdos tétel az, amit a legnagyobbak évente elcsalnak, miközben a NAV ezekben az ügyekben rendszeresen nem lép fel kellő erővel.

Egy hétvége alatt átvilágítottak

A NAV szerint "a hétvégén lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy az intézmény a jogszabályoknak megfelelően járt el az adózók ellenőrzésénél, mindenfajta részrehajlás, vagy indokolatlan előny biztosítása nélkül".

Ez is bizonyítja
Fontos, hogy az önmagában is példátlanul bravúros teljesítmény mellett ne menjünk el ilyen gyorsan: a 23 ezer embert foglakoztató országos intézmény kifogástalan működését semmi nem szemléltethetné jobban, minthogy egy hétvége alatt átvilágították az egész szervezetet. Ez egy hasonló méretű vállalatnak tanácsadók tucatjaival is legalább fél évbe telt volna. Külön öröm, hogy mindent tökéletesen rendben lévőnek találtak, ami szintén igen ritka a legsikeresebb cégeknél is.

A közlemény úgy folytatódik, hogy a nyilatkozattal ellentétben a NAV növelte az ellenőrzési vizsgálatok számát a legnagyobb adózók körében, így jelenleg évente átlagosan 1,6 vizsgálat jut egy adózóra.

Az ellenőrzésre minden olyan esetben sor kerül, ahol vélelmezhető az adóelkerülés. A vizsgálatok 80 százaléka megállapítással zárul, a körbeszámlázásos ügyekben 1817 adóellenőrzés fejeződött be. A NAV összesen 83 milliárd forint adókülönbözetet állapított meg ezekben a vizsgálatokban.

Kirúgták volna, de már lemondott

A NAV kezdeményezni kívánta az ügyekben nyilatkozatot tevő személy felmentését, azonban erre, Horváth András lemondása miatt már nem került sor.

Az adóhatóság emellett a nyilatkozatok miatt feljelentést tesz Horváth András ellen, "tekintettel az intézmény működését érintő megalapozatlan, rágalmazó kijelentéseire".

Kapcsolódó:
   Betelt a pohár egy adóellenőrnél, feljelentette a NAV-ot, mert nem üldözi az áfacsalókat
   1000 milliárdot csalnak el a legnagyobb magyar cégek, a NAV pedig félrenéz?
   Ángyán és Schiffer összefog a NAV-botrányban
   A maffia érdekeit sértem, a NAV is benne van
   Bajba kerülhetnek szegény hazai plázák, éhező benzinkutak
   Diktatúra: Súlyos váddal bármeddig őrizhetnek
   A Fidesz Guantánamót csinál Magyarországból
   A komondoros Balogh feleségét is megbüntette Kövér László


*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Több mint egymilliárdos területalapú agrártámogatást zsebelhet be Orbán szotyis cimborája
2013-10-14. 08:40 Napi Gazdaság - HVG - Kuruc.info

A jövő évi területalapú agrártámogatás első felét a hazai kifizető ügynökség még e hónap közepén utalja, a legnagyobb haszonélvezők Csányi Sándorhoz, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójához köthető cégek lehetnek - írta a Napi Gazdaság.

Október közepén indul a területalapú támogatások ötvenszázalékos előlegének kifizetése - írta a Napi Gazdaság.


"Az agrárszektort nem záratom be."

A földet művelő magánszemélyek és gazdasági társaságok idén rekordösszegű dotációra számíthatnak - tájékoztatta a lapot a kifizető ügynökségként is tevékenykedő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A szervezet a fennmaradó másik ötven százalékot jövő év június 30-áig utalja.

Az Európai Központi Bank idén 298,15 forintban határozta meg a forint-euró átváltási árfolyamot, ez mintegy hat forinttal több, mint a tavalyi. Magyarország idén éri el a nyugati tagállamok szintjét a támogatásban, így a keret automatikusan 10 százalékkal nő. E két tényezőnek köszönhetően a gazdálkodók az előző évhez képest mintegy 15 százalékkal nagyobb területalapú támogatásra számíthatnak, az összeg hektáronként megközelítheti a hetvenezer forintot.

A legnagyobb haszonélvezők a Csányi Sándorhoz köthető társaságok, ezen belül is elsősorban a Bóly Zrt. volt. Az e körbe tartozó cégek - egyes kimutatások szerint - összesen 943 millió forint területalapú támogatásban részesültek 2011-ben.

Ez a lap szerint azt jelenti, hogy az OTP Bank vezetőjéhez köthető társaságok csak a területalapú támogatásból csaknem egymilliárd forinthoz jutottak az adott évben. Miután 2011-ben az állam egy hektárra maximum 58 073 forintot fizetett, kiszámítható, hogy a bankvezérhez köthető vállalatbirodalom nagyjából 16 ezer hektár termőföld után igényelhetett támogatást.

A 2011-es évből kiindulva, és a lehető legkisebb birtokméretet, a 16 ezer hektárt véve figyelembe - ami után a cégcsoport idén is benyújthatta támogatási igényét -, úgy ezek a cégek most feltételezhetően több mint egymilliárd százmillió forint területalapú támogatásra számíthatnak - tette hozzá a lap.

Kapcsolódó:
   Az MLSZ pénzbírságát befizeti, a szektorbezárással szemben fellebbezést nyújt be a Ferencváros
   Nem csak a mocskos zsidózást, az Árpád-sávost és Nagy-Magyarországot is büntetné Csányi
   "Jó helyre születtem" Exkluzív interjú Mészáros Lőrinccel
   Kiderült, ki a Sólyom új tulajdonosa

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Lenhardt Balázs: A múlt heti közleményem kicsit felkavarta a langyos vizet (MTI)

Habár a helyzet ezt követően tiszta és világos, többen értetlenkedtek vagy elégedetlenségüknek adtak hangot a történtek miatt. Hiszen a jobbikosok egy része elkezdett utálni, mert merészeltem nyílt kritikát megfogalmazni a párt vezetésével és irányvonalával szemben, erre a Jobbikhoz mindig maximálisan lojális kuruc közöl olyan tényfeltáró cikket (nem az én megkérdezésem alapján), amiben gyakorlatilag tisztára mossák a nevemet az "összeesküvés" vádja alól: https://kuruc.info/r/2/119950/

Miközben ők elbizonytalanodtak, sőt többen a rehabilitációmat is követleni kezdték, hiszen az azóta saját magával is metélkedőt játszó, politikusbűnöző Chanád feljelentése miatt raktak útilaput a lábamra, amely döntés minden nemzeti radikális számára erősen megkérdőjelezhető, addig a Jobbikból már teljesen kiábránduló, és magának új alternatívát és hiteles képviselőket kereső hazafiak most nem tudják mit is gondoljanak rólam és a frissen zászlót bontott Magyar Hajnalról. Ki és mennyire hiteles?! Mi lesz a nemzeti radikalizmus közeljövője?

Én azt tudom erre mondani, amit korábban. 2014-ig már túl kevés az idő egy új párt elindításához, amiről a Jobbik mellett még kitartók nem ezt gondolnák, hogy csak megbízásból és a kampánypénz megszerzése miatt "bomlaszt". Ennek pedig a látszatát is le kell kerülni mindenáron, hiszen elveszhet vele minden politikai szereplő legfontosabb ereje: a hitelesség. A nemzeti radikális tábor pedig jelenleg nem elég nagy ahhoz, hogy szavazataival fenntartson két, egymással is rivalizáló pártot, a belháborúnak végső soron az ügy, az eszme lesz fő vesztese! Ezért érdemes kivárni, hogy a demokratikus játékszabályok betartásával mit érhet el a Jobbik jövőre. Ha 2014 után belátják a mieink (mert minden jobbikos a nemzeti ügy legfontosabb támogatói!), hogy hiába a szivárványszínű óriásplakátok, a ritka tévészereplések, és a parlamenti szakpolitizálás, ezekkel nem lehet valódi győzelmet aratni, akkor megéri a várakozás. Vona személyi hitele még egy választásig kitart, hogy bebizonyítsa az ő módszereinek eredményességét, amihez persze abszolút nem lesz elég, hogy ő és tucatnyi haverja újabb 4 évre mandátumot szerez! Ha nem jön be a középre-húzás stratégiája, a kényszeresen sugallt szalonképesség imázs, akkor számot kell adjon mindenről: az alapszervezetek leépüléséről, vagy szétveréséről a valódi radikálisok elűzésével, az évi 600 milliós költségvetési támogatás felhasználásáról, amiből kifejezetten nemzetellenes alakok is simán részesülhettek, a Magyar Gárda szétesésének passzív szemléléséről és az elszámoltatás jelszavának feladásáról. Nem lesz könnyű menet... Persze benne van az is, sőt ez a valószínűbb forgatókönyv, hogy mára annyi a vezetéstől egzisztenciálisan függő karrierista senkiházi épült be a Jobbikba, akiknek teljesen mindegy mi van, csak csorogjon némi lé, hogy az agyatlan zombikkal kiegészülve, akik minden körülmény ellenére visszhangozzák az aktuális pártpropagandát, meg tudnak akadályozni bármilyen változást. Ebben az esetben szépen lassan fo g elhalni a párt, mint anno a MIÉP.

A fő probléma pontosan a hazug demokráciára épülő pártrendszer! Bármely párt vezetői számára egy idő után a párt már nem csupán eszköz a nemzet szolgálatában, hanem öncéllá válik. Úgy teszi fel a kérdést, hogy mi a jó a pártomnak, azaz nekem, és nem az lesz az első, hogy mi a jó a nemzetemnek?! Ezért kell teljesen lebontani a pártrendszert, ami ismeretségek és lojalitás alapján biztosít rengeteg méltatlan embernek tisztes megélhetést, sőt akár meg nem érdemelt meggazdagodást. Véget kell vetni a demokráciának nevezett önkényuralomnak, ami valójában a pénzrendszer nyílt diktatúrája! Ehhez a célhoz persze egy ideig fel lehet használni egy pártot is eszközként, de annak olyan emberek kell álljanak az élén, akik már bizonyították, hogy számukra csak egyetlen elv létezhet: a haza minden előtt.

Kapcsolódó:
   Jogerős: százhúszezres büntetés olvasónknak ún. holokauszt-tagadás miatt - a zsidó gárda alapítványa ítéltette el
   Farkasok völgye: Palesztina
   Szabó Dezső: Miért vagyunk antiszemiták?
   Ferenc pápa: "Újítsuk meg a zsidó néppel való szolidaritásunkat és közelségünket"
   Ki a szarházi és ki az izraeli-magyar állampolgár a Házban?
   Lemondanak a kettős állampolgárságról a parlamenti képviselők
   Cigánybűnözőket fogott otthonában a TEK-es rendőr - belőle csináltak gyanúsítottat

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

A világban zajló valódi harc
2013, november 11 - 10:37 alfahir.hu

Miért fontos Törökország, össze kell-e fognunk az iszlám országokkal, és mit szólnak mindehhez a nyugat-európai nemzeti radikális erők? Interjú Vona Gáborral a törökországi előadásairól, az iszlámról és a bevándorlásról

- Törökországi útja során több egyetemi előadást tartott. Sikerült-e kapcsolatot felvenni politikai és gazdasági szereplőkkel?

- Törökországban négy egyetemen tartottam előadást, és szinte felfoghatatlan szeretettel fogadtak. Ez persze nem csupán nekem, hanem a Jobbiknak és az egész magyar nemzetnek is szólt. Az előadásaimon még az állóhelyek is elfogytak, sokan egyszerűen nem fértek be. Az utazás során természetesen politikai és gazdasági szereplőkkel is találkoztam. Az egyik este például 25 isztambuli civil szervezet vezetője szervezett az érkezésem alkalmából díszvacsorát. Ami az egész hatást talán a legjobban szimbolizálja, hogy a 20 milliós Isztambulban többször megismertek az utcán. Egy ifjúsági válogatott focista például a metró aluljáróban jött oda hozzám, és megölelt. Sokat jelentett nekik, hogy én testvérként és nem ellenségként látogattam el hozzájuk.

- Miért fontos ennyire Törökország?

- Törökország stratégiai jelentőségéről már évek óta beszélek, hiszen egy 80 milliós országról beszélünk, amely a NATO második legnagyobb hadseregével rendelkezik, a gazdasági fejlődése az elmúlt 10 évben pedig csak Kínáéhoz hasonlítható. Gazdasági-politikai befolyása az egész iszlám világra, különösen Közép-Ázsiára terjed ki. Ne felejtsük el azt sem, hogy ez az az ország, amely a Gázai-övezetbe segélyhajót küldött. Szóval nyugodtan kimondhatjuk, hogy Törökország nagyhatalom és egyre erősödik. A törökök pedig - minden történelmi harcunk és küzdelmünk ellenére - szeretnek bennünket. A küzdelmeinkre úgy emlékeznek, mint ami nagyon kemény harc volt. Egy török mondás szerint, nem harcoltál még senkivel, amíg nem harcoltál egy magyarral. Isztambul központjában egy hatalmas utat a Magyar testvérek útjának neveznek. Az iskolában azt tanítják a gyermekeiknek, hogy a magyarok és közöttük rokonság van. A Kurultajon nagy tömeggel és óriási lelkesedéssel vesznek részt. Mindezeket fig yelembe véve óriási hiba lenne a magyar külpolitikának ezt a kapcsolatot veszni hagyni, miközben nincsenek szövetségeseink a nemzetközi színtéren.

- Lesz konkrét haszna Magyarország számára annak, hogy a Jobbik elnöke Törökországba látogatott?

- Lesz.

- Micsoda?

- Az, hogy egy ekkora ország egyre inkább odafigyel ránk, hogy barátként, testvérként tekint a magyarokra, ez már önmagában nagy dolog. Ennek pedig számtalan - gazdasági, politikai és kulturális - gyümölcse lehet. Ezen nagyon keményen dolgozom. Sokan fognak meglepődni, akik most még hitetlenkednek.

- Az előadások során nem csupán a turáni összefogásról beszélt, hanem az iszlámról is, amelyről azt mondta, hogy az emberiség utolsó fénysugara a globalizmus sötétjében. Ezt hogyan értette?

- Ezt még 2010 előtt írtam egy cikkemben, amikor arról beszéltem, hogy a világban zajló valódi törésvonal nem a vallások, országok és kultúrák között húzódik, hanem a hagyományt még őrizni próbáló közösségek és az antitradicionális, globális liberalizmus között. És ha megnézzük, az iszlám világ az, amely a leginkább képes ellenállni az Egyesült Államok által vezetett egypólusú világrendnek. Ott is sok a probléma, számtalan aggasztó jelenség van, gondoljunk csak a megjósolhatatlan arab folyamatokra, de összehasonlítva a keresztény kultúrkörrel, a mi régiónkkal, azt látjuk, hogy a muszlim országok függése sokkal kisebb.

- Vagyis nekünk, magyaroknak az iszlám országokkal kellene összefogni?

- Azokkal, akik egy igazságos világrendért küzdenek. Ez lehet egy ország, lehet egy közösség, lehet keresztény, lehet iszlám, lehet buddhista. A lényeg, hogy ne a globális liberalizmus szolgája legyen. Magyarország ma azokat nevezi a szövetségeseinek, akik tönkretették a gazdaságát, akik kihasználják az olcsó munkaerejét, akik elvették a piacait és megetetik vele a saját termékeiket, akik számunkra teljesen értelmetlen háborúkba kényszerítenek bennünket, akik a nemzeti hagyományainkba taposnak, akik rasszistáznak bennünket folyamatosan, akik nem tisztelnek bennünket. Jó ez nekünk? - kérdem én.

- Nem furcsa mégis egy ilyen iszlámbarát kijelentés egy keresztény ország keresztény értékeket hirdető pártjának római katolikus elnökétől?

- De. Pláne, ha félremagyarázzák. Ez a kijelentésem nem arról szólt, hogy az iszlám vallást támogatom a keresztény vallással szemben. Azt mondtam: az iszlám kultúrkör erősebben védi a saját tradícióit, mint a keresztény. Ez pedig tény. Bárcsak a keresztény egyházak is erőteljesebben és bátrabban védenék a nemzeti hagyományokat, bárcsak egyértelműen és határozottan elítélnék azt a szellemi-lelki környezetszennyezést, amit a liberalizmus ránk ömleszt. Többször elmondtam már, mint római katolikus, hogy nem helyes, ha az egyház megelégszik azzal, hogy ő csupán egy szociális intézmény, és közben hagyja a hazugságot tombolni. Az ideológiai harcot is fel kellene vállalni. Mindezt tehát nem a kereszténység ellen, sokkal inkább érte mondtam.

- A Jobbiknak és Önnek mit jelent a kereszténység?

- A Jobbik egy politikai párt, amely a keresztény értékrend alapján fogalmazza meg magát. Az Istennel való kapcsolat természetesen személyes ügy. Számomra mint európai és magyar ember számára a kereszténység jelenti az egyetemes emberi értékeket, amely minden nagy vallásban közös. Ezen az alapon nagyon fontosnak tartom a vallások közötti párbeszédet is. Nemzeti szinten az ökumenizmust, nemzetközi szinten pedig a világvallások együttműködését. A turáni összefogás szerepe ebben egyébként példamutató lehet, hiszen van keresztény, van muszlim, van buddhista és más vallású turáni nép. Nem tudom, észrevette-e, hogy az agresszív és idegengyűlölőnek tartott Jobbik elnöke a kultúrák és vallások párbeszédéről beszél. Nem hiszem, hogy ez az interjú címlapra kerül majd az atv.hu-n. Nem illik bele az előítéletekbe velünk kapcsolatban. Merthogy a valódi előítéletek a Jobbikkal szemben vannak.

- Nem fél-e attól, hogy ezek a megnyilatkozások ellehetetlenítik a nyugat-európai nemzeti radikális pártokkal való jövőbeni együttműködést?

- Nyilván azok számára, akik Ausztriában vagy Franciaországban szenvednek a bevándorlás problémájától, nagyon nehéz az iszlám világra, mint a liberális globalizmus elleni harc szövetségesére tekinteni. Megértem az ő dühüket. De nekik is meg kell érteniük, hogy az ottani menekültek viselkedéséből nem lehet megítélni egy másfél milliárdos közösséget. Az én iszlám világgal kapcsolatos álláspontom pedig nem jelenti azt, hogy Európának muszlim vallásúnak kellene lennie, és azt sem, hogy támogatnám a bevándorlást. Sőt, én azt szoktam mondani: minden népet és kultúrát nagyra értékelek, és szívesen megismerném alaposabban - a saját hazájában.

- Mi a véleménye az iszlám szélsőségesekről?

- Nyilván a szélsőségesség elég relatív. Ezt mi, jobbikosok tudjuk, hiszen rendszeresen ezzel a jelzővel illet a liberális média. A terrorizmust természetesen elítélem, mint ahogy a terrorizmus elleni harc álságos jelszavával hirdetett hódító háborúkat is. Ez utóbbit tartom ma a világ leggusztustalanabb törekvésének.

Bencsik János

Kapcsolódó:
   Vona az iszlámról: "nem a bevándorlást, hanem a turáni összefogást támogatom"
   Jobbik: Korlátozni kell a bevándorlást!
   A Belügyminisztérium szerint idegengyűlölet a bevándorlás jobbikos ellenzése
   A Jobbik tiltakozik: Afrikai bevándorlók Hódmezővásárhely utcáin
   Menekültek gyújtogattak a békéscsabai őrzött szálláson

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút


Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő étterem Óbuda
HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000

HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel
Egészség Sziget