2013. december 13., péntek

[Lapszemle] Kocsis Máté, a Nap gyökere - Miért nem a politikusbûnözõk elszámoltatásáért adott ultimátumot Deutsch? - NAV-botrány: dokumentum van arról, hogy vizsgálatokat állítottak le - Soros és Lauder a földosztás mögött - Újra rekordon az államadósság - Dr. Léhmann: áttörést látok! - Bûnszervezet tagja volt Horváth Aladár fia? - Irán megszakította az atomtárgyalásokat - Putyin eloszlatja Európa kétségeit

Nemzeti Hírháló  
Feliratkozás Imerősöknek Kapcsolat Nyomtatás Hozzászólás Szüneteltetés Leiratkozás


"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Jézus:"Nagy jövő vár Anyám országára,
s általa az egész világ kegyelmet nyer."


Hunok /Szkíták/ Találkozója - Nemzetegyesítés - Fénylánc - Budapest - Atilla Hotel - 2013.december 21-22.

December 21. szombat:

9 óra 30 perc: Fényőrzők - Áldáskérés - Fénykapuk nyitása
10 óra: Pozsgay Nikoletta, Aranyasszony - A Nő és a Férfi Új Szövetsége
12 óra: Matek Kamill - Az Akadémikusokat zavarba ejtő bizonyítékok a Kárpát-medencében
14 óra: Farkas Lőrinc Imre - A Nemzetegyesítés alapja a Szkíta erkölcs
16 óra: Nemzetegyesítés eskütétel - Vezérek Főrendi tagjainak avatása
18 óra: Fénylánc - Csatlakozás

December 22. vasárnap:

10 óra: Matek Kamill - Kerecseny - a Vatikán által betiltott Fényünnep
12 óra: Dr Horkovics Kováts János - A Magyar ősnyelv
14 óra: vitéz Gálfalvy Gallik Béla - Nemzetegyesítés - gyakorlati teendők
16 óra: Nemzetegyesítés eskütétel - Vezérek Főrendi tagjainak avatása
18 óra: Áldáskérés
Belépés: díjtalan

NEMZETEGYESÍTÉS
http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=nemzetegy
Csatlakozás: www.nemzetegyesites.hu

Cím: 1039 Budapest, Attila utca 20
Telefon:(1) 240 3373

Szeretettel várunk Minden Magyart!

A Nemzetegyesítők Mozgalma /NEM/ kezdeményezői nevében az avatott Vezérek Főrendje, akik az Összefogás jeléül a lap alján található Rakamazi Turult választották.

Harcosok Főrendje
Tanítók Főrendje





Rakamazi Turul

A magyar a két pártra szakadás népe, pedig egy rejtélyes erőnek össze kellene tartania a két szekértábort, ez lehetne a múlt, amitől megfosztották, ez lehetne a nyelv ősisége, amit a haza bölcsei agyon reformáltak.

A rakamazi korong a teremtőt ábrázoló madár, csőréből az életfa inda, a teremtő ige és az élet fakad. A 'fénymadár' sumér olvasata pedig : TUR-UL-LU.

Az óriási tudás, mint egy láthatatlan, de érezhető védőernyő próbálja szárnyaival összetartani a viaskodókat, megteremtve a tökéletességet, amelynek szimbóluma a jelenetet keretező kettőskör. A kör a tökéletesség jelképe sumér kultúrkörben, a kettőskör pedig a tökély tökélye...

Turul, mint fejedelmi jelkép e korongon tehát egy történetet ír le. A fejedelem tartalmi és formai létének örökösei az életfa - az örök élet fiókái.




A Kárpát-medence szakrális helyeinek üzenete a magyar néplélekhez - Filmvetítés 1956 legendás alakja, Rácz Sándor életéről

Pénteken, december 13-án, 16 órakor különös vendége lesz az MVSZ - Magyarok Házának. Egy egyszerű, csíki székely ember, aki a beavatottak tudásával és bölcsességével bír. A Vesztergám Miklós ajánlotta Kondra József előadásának címe: A Kárpát-medence szakrális helyeinek üzenete a magyar néplélekhez.

18 órától ugyanott filmvetítésre kerül sor A vaddiófa árnyéka címmel 1956 legendás alakja, Rácz Sándor életéről.

A vetítés megtekintése 500 Ft. A honlevél igazolványukat felmutató MVSZ-tagok 50% kedvezményt kapnak.

MVSZ Sajtószolgálat
8152/131213


Vonalban levők száma

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Kocsis Máté, a Nap gyökere
2013. december 12. SVPSZ

A veszteséges állami vállalatok vezető 10 millió és afölötti jutalmakat vettek fel. Miután kiderült a gazemberség, a kormány felkérte őket, hogy a kétmillió feletti részt fizessék vissza. Kocsis Máté azt mondta, hogy esetleg ajánlják fel jótékony célra! Hogy a jutalmak visszakerülnének az államkasszába? Arra annyi esély van, mint kurvának a jámborságra!

2002-ben történt, hogy Medgyessy Péter D-209-es ügynök vezetésével, a közalkalmazottak és köztisztviselők fizetésének 50 százalékos emelésének és a 13. havi nyugdíj bevezetésének ígéretével megnyerték a választásokat a szocialista kommunisták. Aztán az történt, hogy a kormány és az államtitkárok fizetését VÉLETLENÜL nem 50, hanem 100 százalékkal, 500 ezer forintról egymillió forintra emelték! Akkor azt mondta a nagyeszű Medgyessy, hogy már nem tudják visszacsinálni (vajon miért is?), ezért arra kéri az érintetteket, hogy a jogtalan emelést minden hónapban ajánlják fel jótékony célra! Na ebből annyi folyt be jótékony célra, amennyi a kiskutya anyjából kimaradt! Az egymillió forintos havi bér pedig azóta is emelkedik, megfejelve jó kis jutalmakkal, prémiumokkal! Hogy egy peták hasznot nem termelnek, az kérem itt nem számít. D. Tamás, aki jelenleg uniós képviselő, a stadionbeléptetőkkel több mint négymilliárd forint kárt okozott édes hazánknak. Aki azt hiszi, ho gy felelősséggel tartozik ezért, az kérem nagyon téved! Kárt okozni, lopni nagy tételben, Magyarországon az az igazi!
A hatalom és holdudvara napi 47 ezer forintból (vagy többől!), a magyar társadalom tagjai közül sokan havi 47 ezerből (vagy kevesebből!) él. Nálunk ezt nevezik esélyegyenlőségnek és demokráciának. Jó reggelt Magyarország!


A Nap Gyökere - 2013. december 10.

Frissen alapított díjunk első "büszke" tulajdonosa Kocsis Máté, a 8. kerület eddig méltatlanul hanyagolt metroszexuális polgármestere, akinek bár annyi esze van, mint egy befőttesüvegnyi szárított szöcskének, mégis olyan arrogáns, mint Bochkor Gábor és egy pornóbajuszos texasi kamionsofőr együttvéve.

Kocsis Máté a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának mai ülésén váratlanul levetette a napirendről az ezermilliárdos áfacsalással kapcsolatos meghallgatások ügyét. Az ülésen több dossziényi bizonyítékkal a hóna alatt megjelent Horváth András, a NAV egykori munkatársa, ám Kocsisnak köszönhetően még csak szót sem kapott, így anélkül ment haza, hogy a direkt emiatt összehívott bizottság egyáltalán napirendre tűzte volna az ügyet. A piszlicsáré kérdésekben máskor oly vehemens Fidesz most sunyít és az adócsaló maffiát védi.
(Spiritual)
Magyar Gyökérhatározó

Kapcsolódó:
   Az államnál nincs nagyobb tolvaj - Godfrey Bloom
   A mór mehet: Letartóztatták Kiss Ernő volt rendőr dandártábornokot
   Gettóvá válik ez a város, ha ennyi munkanélküli szabadul rá
   Ahol 50-szer annyi jut stadionra, mint felújításra
   Prémiumstop? Tovább osztogatták a milliókat
   16 ezer pedagógusnak nincs kifizetve a novemberi bére

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Miért nem a politikusbűnözők elszámoltatásáért adott ultimátumot Deutsch?
2013, december 12 - 15:46 alfahir.hu

A Jobbik szerint ha már Rogán Antal, vagy - most éppenséggel - Deutsch Tamás nyomást akar gyakorolni az igazságszolgáltatásra, akkor nem a kuruc.info megszüntetése érdekében kellene ultimátumot fogalmazni az ügyészségnek, hanem Gyurcsány Ferenc, vagy a Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő vérügyész, Mátsik György elszámoltatása érdekében.

Mirkóczki Ádám közleményében írja, ugyanilyen vehemensen posztolhatnának a Facebookra a jelenlegi kormányhoz köthető korrupciós ügyek - trafik-koncessziók, Közgép, E-ON, pénztárgépek, stb. - és földmutyik felelőseinek feltárásáért, a szükséges eljárások megindítása és felgyorsítása érdekében.

A legolvasottabb jobboldali hírportál Magyarországon a kuruc.info - mutat rá -, ez azonban nem jelenti azt, hogy magyarországi székhelyű, szerverű vagy szerkesztésű oldal volna, így törvényeink sem vonatkoznak rájuk, ahogy például a BBC-re sem. Semmilyen magyarországi hatóság nem minősítette a kuruc.infót törvénytelennek, bárki hirdetheti is a portált, ahogy szolidaritásból teszem ezt több képviselőtársaimmal együtt az Országgyűlésben épp a kuruc.infós óriásplakát képével hivatali laptopom fedelén, egyúttal a trafikmutyira is felhívva a figyelmet.

A Jobbik sok mindenben nem ért egyet a Kuruc.infóval, azonban a kormány által előkészített internetcenzúrát elfogadhatatlannak tartja a párt, ahogy most az óriásplakátos véleménynyilvánítás korlátozását is, hiszen a hirdetés semmilyen jogszabályt nem sértett. Ellenben az ATV lábbal tiporhatja a médiatörvény kiegyensúlyozott tájékoztatásra vonatkozó előírásait, s miközben azt a csak fideszesekből álló Médiatanács következmények nélkül hagyja, épp a héten szavazott meg az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága 20 millió forintot nekik egy holokausztmegemlékezés-sorozatra - emlékeztetett a jobbikos politikus.

Kövér Lászlónak, a Fidesz választmányi elnökeként pedig saját háza táján is volna sepregetnivalója, Deutsch Tamás trágárságot sem nélkülöző, a szólásszabadságnak hadat üzenő, primitív megnyilatkozása miatt - zárja közleményét a pártszóvivő.

Kapcsolódó:
   Tompika az ügyészséget utasítja
   Deutsch Tamás 72 órás ultimátumot adott az ügyészségnek, hogy felszámolja "gennyláda náci" hírportálunkat
   A Fidesz épp most szünteti meg a nyelvtanítást

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

NAV-botrány: dokumentum van arról, hogy vizsgálatokat állítottak le
2013. december 13., péntek, 11:24 HVG

Az adóhatóság kivételez a kiemelt adózókkal, leállítja a vizsgálatukat, vagy el sem rendeli, és ezt bizonyítani is lehet - reagált Horváth András Varga Mihály legutóbbi válaszára. A miniszter szerdán azt állította: nincs bizonyíték az áruházláncok áfacsalására.

Varga Mihály legutóbbi parlamenti válasza a NAV-botránnyal kapcsolatban azt bizonyítja, hogy vannak kivételezett helyzetben lévő adózók, pedig ellenük a kormány állítólag szabadságharcot folytat - mondta Horváth András, a NAV volt munkatársa, aki november eleje óta azzal vádolja az adóhatóságot és a kormányzatot, hogy segédkeznek abban, hogy ezermilliárdos nagyságrendben csalják el az áfát a kiemelt adózók, különösen a nagy kiskereskedelmi áruházláncok.

Mint arról a hvg.hu beszámolt, a nemzetgazdasági miniszter szerdán a parlament honlapján megjelent írásbeli válaszában többek között azt írta, a NAV nem talált bizonyítékot az áruházláncok áfacsalására.

Dokumentum van a vizsgálatok leállításáról

Horváth András az elmúlt években többször jelezte, hogy a NAV-on belül komoly visszaélések történnek, ennek ellenére évek óta nem történik semmi. A NAV volt munkatársa szerint ezzel foglalkoznia kellene a parlament költségvetési bizottságának is. Csütörtökön a bizottság kísérletet is tett, hogy meghallgassa az üggyel kapcsolatban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökét, azonban Domokos László nem ment el a meghallgatásra, mint ahogyan a kormánypárt sem.


Horváth András középen - Fotó: Stiller Ákos

Az Átlátszóhoz egyébként eljutott egy dokumentum, amely a Kiemelt Adózók Igazgatóságának (a szervezetet a kormány 2012-ben egy kormányhatározattal megszüntette) 2010 negyedik negyedévi teljesítményét összegzi. Abban az időszakban az igazgatóság 8 vizsgálati kérelmét tagadták meg az adóhatóságnál: hármat a NAV-elnöke, ötöt pedig helyi szinten - mondta Becker András, az Átlátszó munkatársa. Ez egy negyedév, egy év alatt ez 30 vizsgálatot is jelenthet, és a portál információi szerint ez a szám többszörösére nőtt 2011-ben és 2012-ben - tette hozzá.

Horváth András szerint ez a dokumentum azt bizonyítja, hogy amint elér egy olyan szintig a vizsgálat a NAV-nál, ahol kiemelt adózót érintene, leállítják vagy el sem rendelik. Erre a NAV korábban úgy reagált, hogy Horváth András rágalmazta az adóhatóságot, és ezért feljelentést is tett ellene. "A kiemelt adózók gyakorlatilag ellenőrizetlenek maradnak, a revizorok nem végzik el a tartalmi elemzésüket. A NAV-nál az a filozófia, hogy nem tehetnek arról, hogy olyan árut fogadnak be, amelynél valakik elcsalják az áfát, és nem is lehet bizonyítani" - mondta a NAV volt munkatársa.

A NAV a beszállítókra tolja a problémát

Horváth András november 8-án megjelent tanulmányában, amely a NAV-botrányt kirobbantotta, azt állította, hogy az áruházláncok gyakorlatilag tele vannak adócsalásból származó áruval. Úgy látja, Varga Mihály napokban nyilvánosságra került parlamenti válaszában gyakorlatilag elismeri, hogy a NAV pontosan tudta, az áruházláncok polcain adócsalásból származó áruk vannak. Varga válaszában azt írta, hét áruházláncot vizsgáltak, és 49 további beszállítót jelöltek ki vizsgálatra.

A NAV azonban nem rendelt el vizsgálatot, és azt a következtetést vonta le, hogy az adócsalást nem lehet bizonyítani. Emellett azt állítja, hogy a csalás a láncolat alsóbb szintjein történik, ahol minden esetben megteszik az adómegállapításokat. A NAV végkövetkeztetése, hogy nem találtak bizonyítékot arra, hogy az áruházláncok közvetlenül érintettek. "Mi más a közvetlen érintettség, ha nem az, hogy az áruházláncok polcain adócsalásból származó termékek vannak?" - reagált Horváth András, és azt mondta, hogy ez is arra utal, hogy ezek az adózók védettek a NAV-on belül. A NAV a problémát rátolja a beszállítói hálózatra, ezzel azonban a probléma újratermelődik, és emelkedik az összeg, amit ezek a konglomerátumok elcsalnak a költségvetésből - jegyezte meg.

Két fontos fejlemény

A NAV-botrányban egyébként Varga Mihály válasza mellett az elmúlt időszakban két fontos esemény történt: a képviselők sikeresen összegyűjtötték a parlamenti vizsgálóbizottság kezdeményezéséhez szükséges képviselői aláírásokat. Ahhoz, hogy a parlament elé kerüljön a kérdés, 78 képviselő aláírása szükséges. Ez összegyűlt, de a kormánypárti többség a parlamentben ennek ellenére még leszavazhatja a vizsgálóbizottság felállítását.

A másik fontos fejlemény, hogy az ügyészség határozatot hozott a NAV-botránnyal kapcsolatos nyomozás elrendelésére. Ugyanakkor a kormány, a kormánypárt, és a hatóság részéről több olyan kísérlet történt, amelyekkel el akarták tussolni az ügyet.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Soros és Lauder a földosztás mögött

SOROS ÉS LAUDER A FÖLDFOSZTÁS MÖGÖTT!!!
A Világgazdaság nevü cionista kiadvány, héber kettős állampolgárát és felelős szerkesztőjét buktatta be a NEMZETKÖZI ZSIDÓ LOBBI...- MAGYARORSZÁG FÖLDFOSZTÁSÁNAK ügyében!!!

A Világgazdaság felelős szerkesztőjéről, Újvári Miklósról szerdán írta meg a Magyar Nemzet, hogy érintett lehet a csalássorozatban. Csütörtökön délelőtt megvált tőle a lap. "A Világgazdaság című zsidó provokatív kiadvány és annak kiadója tájékoztatja olvasóit, hogy 2013. december hó 12. napján Újvári Miklós úr felelős szerkesztőt saját kérésére felmentette" - írja szűkszavú közleményében a Vg.hu.

A lépés előzménye a Magyar Nemzet által szerdán megszellőztetett információ, amely szerint a volt felelős szerkesztő érintett lehet a jogosulatlan földalapú támogatásigénylések ügyében. A lap értesülését a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára, Budai Gyula is megerősítette. Elmondta, azt követően fordult a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, hogy tudomására jutott, egyesek ismét olyan földekre adtak be támogatási kérelmet, amely területekhez semmi közük sincs. Szerinte a mostani esetek körülményei arra utalnak, nem egyszerű csalássorozatról van szó.

Bizonyos körök - fejtette ki -, úgy tűnik, mindent megtennének azért, hogy kormányellenes hangulatot szítsanak a gazdák körében. Budai Gyula meglátása szerint a gazdasági napilap vezetője nem lett volna képes egyedül véghez vinni cselekedetét, ehhez bűntársakra is szüksége lehetett, akik felkészítették rá, miként kell támogatást kérni, s megjelölhették azt is, mely területekre jelentse be igényét.

A Magyar Nemzet kedden megkereste Újvári Miklóst is, aki nem kívánt az ügyben nyilatkozni. Nem puszta véletlenről van szó - Nem tartom véletlennek, hogy az önkormányzattól a családom által bérelt területre jelentett be jogosulatlan támogatási igényt a Világgazdaság című napilap kormányellenes cikkeiről ismert felelős szerkesztője - mondta a lap megkeresésére Péter Mihály.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszervezetek Szövetségének Pest megyei alelnöke arról számolt be, hogy a közelmúltban az érintett földeket, amelyeket a bagi önkormányzattól bérelnek, családi gazdaságuk műveli. A területre azonban "rájelentkezett" Újvári Miklós, mint a földet használó személy, gyepként megjelölve a szóban forgó birtokot, ami egyébként ugyancsak nem felel meg a valóságnak. - A Világgazdaság vezető embere első megkeresésemre tagadta, hogy támogatási igényt jelentett volna be a kifizető ügynökséghez, majd másnap soron kívül beszerezte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól az ügyfélkódját - ami elengedhetetlen az ügyek intézéséhez -, és azonnal lejelentkezett a területről. Személyes találkozásunkkor adatainak jogosulatlan használatára hivatkozott, de amikor javasoltam neki, hogy tegyünk rendőrségi feljelentést, amit én, mint ügyvéd megszerkesztek a részére, ettől fölöttébb idegesen elhatárolódott, s kérte, az ügyben ne tegyek jogi lépéseket - vázolta fel a történteket Péter Mihály. Mint mondta, később megtudta, hogy Újvári Miklós más Pest megyei területekre is támogatási kérelmet nyújtott be.

Forrás: Facebook - SVPSZ

Soros Györgyöt Putyin kitiltotta Oroszországból, nálunk még mindig igen toppon van. Félő, hogy halála után róla is intézetet vagy valami nagy dolgot, esetleg a Lánchidat kell majd elnevezni.
Lauder a sukorói kupleráj megépítésének elmaradása miatt Washingtonban perli Magyarországot 120 milliárd forint elmaradt haszonért. Az ügyvédi költség máris meghaladta a kétmilliárd forintot.
A magyar emberek helyett nemzeti alapon ezeket, és hasonszőrű társaikat támogatja Magyarország.

Kapcsolódó:
   Soros kötelék
   Magyar vízumgyár Rijádban?
   Még egyszer az állami vállalatok vezetőinek jutalmáról
   Fanyalgás és okoskodás
   Veszélyes és felelőtlen a védőoltások ellenzése
   A láthatatlan hatalom




A jövő Győrben épül, a múlt eltüntetésre kerül, ugyanott

Győrben előkerültek a renszánsz erőd maradványai. Fel lehetne újítani őket csodálatosan. De a városvezetésnek inkább a szokásos mutyipiramis kell, egy mélygarázs, ami alig valamit mutatna meg a vasbeton szerkezetbe nyomorított Dunakapu-bástyából. Kérdéses, nem sérülne-e meg az eltüntetendő műemlék. Mindez nem lényeg, havaj van, kétmilliárd hitelt ide és menjen a munka. Az ellenzék és a civilek hupákolnak, de a polgármester és a város vezetése viasszal tömte meg a fülét...lálálá, nem hallom! Unokáink se fogják látni a török elleni végvár rendszer gyöngyszemét :)
Teljes cikk: magyarinfo.blog

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Újra rekordon az államadósság
2013. december 12., csütörtök, 14:22 HVG

December elejére minden korábbi rekordot megdöntött a központi költségvetés adóssága, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) adatai szerint elérte a 22 728 milliárd forintot. A növekedés mögött a novemberi dollárkötvény-kibocsátás áll. Január óta 2000 milliárd forinttal nőtt a tartozás.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. több hónapi előkészítés után idén novemberben jelent meg újra a nemzetközi tőkepiacokon, új, összesen 2 milliárd dollár értékű kötvényével. A tízéves futamidejű dollárkötvényeket 5,75 százalékos kamattal jegyezték le a befektetők. A novemberi és a februári devizakötvény-kibocsátások kiváltották az IMF-hitelt - sőt a mostani novemberi kibocsátással 2014 első felére bespájzolt az adósság kezelő - vagyis az addig esedékes lejáratokat a mostani tartalékokból az ÁKK finanszírozhatja.

A novemberi kibocsátás jelentős része le is csapódott a z MNB devizatartalékaiban: míg október végén az MNB devizatartalékai 32,7 milliárd euróra rúgtak, november végén már 1,9 milliárd euróval voltak magasabbak, vagyis 34,72 milliárd euró tettek ki - írja a Napi.hu.

Ennek fényében nem meglepő az ÁKK azon adata, amely szerint a december 6-ával végződő héten minden idők rekordját megdöntötte a költségvetés adóssága: a friss adatok szerint ez 22 728 milliárd forint volt, amely az idénre várható GDP 78 százaléka. Az ÁKK adatai szerint így az év eleje óta 2007,9 milliárd forinttal nőtt az adósságállomány.

A mostani kötvénykibocsátással együtt az ÁKK figyelt arra, hogy az államadósság-pályát legalább is papíron csökkenő pályán tartsa: Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese a Napi Gazdaságnak adott interjúban elmondta, hogy az ÁKK úgy számol, hogy a GDP-arányos államadósság a tavalyi 79,8 százalékos szintnél 0,3-0,4 százalékponttal alacsonyabb legyen az év végén. Ez persze nagyban függ a forint év végi árfolyamától is - nyilatkozta a lapnak.

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Dr. Léhmann: áttörést látok!
december 12, 2013 sonline.hu - civilkontroll

Léhmann Györgynek papírja van róla, hogy semmis a devizahitel-szerződés; most először mondta ezt ki keresetlevelére bíróság, de mindjárt duplán.

"Papírom van róla, hogy semmis a devizahitel-szerződés; most először mondta ezt ki keresetlevelemre bíróság, de mindjárt duplán: egymás után két perben is, előbb első fokon, a másik viszont már jogerősen" - értesítette lapunkat Léhmann György. A siófoki jogász úgy véli, tarthattak valamiféle "eligazítást", esetleg összbírói értekezletet a témában, szerinte ugyanis nem lehet véletlen, hogy eddigi perei során egyszer sem jutott ilyen megállapításra egyetlen bíróság sem, most meg a Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla is. Léhmann György bízik abban, hogy ez iránymutatás a többi per végkifejletére is.

- Én sosem kértem mást (ez irányú keresetlevelemet az interneten közzé is tettem, bárki pert indíthat a segítségével), mint a devizahitel-szerződés tisztességtelenségének a kimondását a bank egyoldalú módosítási jogára hivatkozva - így az ügyvéd. - Ezt ítélték eddig a bíróságok megalapozottnak, vagy éppen utasították el, korábban inkább az utóbbi, az elmúlt hetekben inkább az előbbi. De most először fordult elő, hogy a bíróság ne is foglalkozzék a tisztességtelenséggel, hanem kimondja: az egész szerződés semmis. A bíróságnak hivatalból vizsgálnia kell, hogy semmis-e egy szerződés - ez uniós jogelv, csakhogy eddig a magyar ítélkezők ezt figyelmen kívül hagyták. Ha ez a két ítélet azt jelenti, hogy ezek után nem fogják, akkor nyert ügyünk van. Áttörést látok, hiszen ha sorban semmisek lesznek a deviza-szerződések, akkor onnant ól kezdve a bankoknak kell elkezdeni bírósághoz szaladgálni, hogy ugyan állítsa már helyre a szerződést úgy, hogy ne legyen semmis. Ekkor jövök én és kő kövön nem marad: kedves bank, szíveskedjék kártérítést fizetni annak az ügyfélnek, amelyiket eddig semmis, azaz törvénytelen szerződéssel megtévesztette. Mert az alapvető, hogy ilyenkor jár a kártérítés a becsapott fogyasztónak.

Léhmann György arra is emlékeztetett: a Kúria néhány hete hozott egy jogegységi döntést. - Akkor nem tudtam még, mi ennek az értelme. Az áll benne, hogy a bank csak abban az esetben indíthat viszontkeresetet semmis szerződés esetén, ha elismeri: valóban semmis volt a szerződés. Ha nem ismeri el, úgy nincs lehetősége arra, hogy kérje a bíróságtól: állapítsa meg, melyek a semmisség jogkövetkezményei. Ezt is és a két ítéletet is jelnek tekintem. A bank számára ez csapda: ha semmis volt az eredeti megállapodás, akkor azért komoly kártérítési felelősséggel tartozik, mint a szerződés készítője. Akkor is, ha nem állt szándékában az ügyfél megtévesztése, hiszen a felelősség objektív...

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Bűnszervezet tagja volt Horváth Aladár fia?
2013. december 13., péntek 05:01 Magyar Nemzet

Bűnszervezet tagjaként csempészett Ausztriába afgán és pakisztáni illegális bevándorlókat Horváth Aladár, a cigány pártot szervező egykori SZDSZ-es jogvédő azonos nevű fia. A büntetőügyben keletkezett, a Magyar Nemzet által megismert dokumentumok azt igazolják, hogy ifjabb Horváth alkalmanként száz eurót kapott a fuvarokért, és tisztában volt azzal, hogy embercsempészként tevékenykedett. A gyanúsított apja abban bízik, hogy a fiával szembeni eljárás nem befolyásolja majd politikusi pályafutását.


Ügyészségi revízió alatt áll, és rövidesen vádemeléssel zárulhat az a nyomozás, amelyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nemzetközi bűnözés elleni főosztálya üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett embercsempészettel gyanúsítja az ismert jogvédő, Horváth Aladár fiát és hét társát - tudta meg a Magyar Nemzet. A taxisként dolgozó ifjabb Horváthot január 29-én hallgatták ki és gyanúsították meg három, illegálisan Magyarországon tartózkodó afgán állampolgár Ausztriába csempészésének kísérletével. A gyanúsítás alapja az a 2012. július 5-i közúti igazoltatás volt, amelynek során a Horváth taxiját ellenőrző rendőrök Hegyeshalom térségében megállították a három, dokumentumokat felmutatni nem tudó afgánt a határ felé szállító csempészt.

A Magyar Nemzet által megismert nyomozati iratok szerint ifjabb Horváth az első alkalommal nem tett vallomást. A nyomozók február negyedikén ismét kihallgatásra idézték a férfit, aki akkor védője jelenlétében kijelentette, ismeri a hatóság által vélelmezett megbízóját, B. Józsefet. Ugyanakkor azt állította, nem volt róla tudomása, hogy utasainak nincsenek iratai. Március 7-én a rendőrök közölték Horváthtal, hogy titkos információgyűjtést folytattak vele és társaival szemben.

A hatóság rögzítette a július 5-i igazoltatást megelőző találkozót, ahol a makói gyermekotthonból szökött afgánok a megbízó B. autójából átültek Horváth taxijába, aki a feltűnés elkerülése érdekében leszerelte a fuvartársaság emblémáját a kocsiról. A nyomozók arról is tájékoztatták, hogy bírói engedéllyel rögzítették a B.-vel folytatott beszélgetéseit.

A B. által a fővárosba szállított afgánok csempészését megelőző beszélgetés tanúsága szerint az egymást rendre a "na mi van, cigány?" köszöntéssel üdvözlő gyanúsítottak arról egyezettek, hogy Horváth vigye "beljebb" (Ausztriába - a szerk.) a három utast, akik a megbízó szerint "jó arcok". A következő beszélgetésben B. arról győzködte Horváthot, hogy kap "plusz egy százast" (100 eurót - a szerk.), ha elviszi őket "Wiennáig", azaz Bécsig. Az egy órával később elhangzott beszélgetésben Horváth úgy panaszkodott megbízójának, hogy "annyit variálnak ezek a rákos köcsögök", és beszámolt róla, hogy az utasokat Bécs előtt fél órával kirakja az autóból, hogy gyalog jussanak el az osztrák fővárosba.

A következő, Horváthtól érkező hívásban a taxis dadogva mesélte el B.-nek, hogy rendőrök elfogták őket, az afgánokat őrizetbe vették, "Wiennába" vitték őket egy táborba, őt pedig elengedték, és nem gyanúsították meg semmivel. Amikor megbízója arról érdeklődött, hogy miért engedte el a hatóság, Horváth úgy felelt: "Hát olyan beszédet mondtam, testvérem". A taxis arról győzködte társát, hogy azt közölte az őt faggató rendőrökkel: a droszton vette fel az utasokat, olyan jó helyen várja kuncsaftjait, hogy akár holnap is lehet ilyen fuvarja, és nem feladata, hogy elkérje azok igazolványát. Horváth úgy idézte fel a hatóság emberével folytatott beszélgetést, hogy a rendőr azt mondta neki: "Hát ilyen nincs. Semmibe nem tudunk belekötni." B. a lehallgatásokról készült leiratok szerint nem fogott gyanút, és Horváthtal, valamint más taxisokkal a korábbi munkamegosztás szerint csempészték tovább az illegális bevándorlókat. B. intézte a fuvarokat, és tárgyalt a pénzről, Horváth pedig más bűntársaihoz hasonlóan szállította az utasokat, akik a rendőrség adatai szerint mindannyian fiatalkorúak voltak.

Az NNI illegális migráció elleni osztálya idén június 27-én gyanúsította meg a jelenleg cigány pártot gründoló roma jogvédő fiát azzal, hogy a terhére róható bűncselekményeket bűnszervezetben követte el. A rendőrség szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján Horváth tisztában volt azzal, hogy egy olyan, hosszabb időre szervezett bűnözői csoportnak nyújt segítséget, amely arra szakosodott, hogy a szerb-magyar határról pénzért cserébe Nyugat-Európába juttasson afgán és pakisztáni állampolgárokat. A nyomozók megállapították, hogy ifjabb Horváth Aladár 2012 márciusától 2012 júliusáig hét alkalommal összesen tizenkilenc, a makói, illetve a szentesi gyermekotthonból elszökött illegális bevándorlónak segített Ausztriába jutni, amiért összesen 2100 eurót vehetett át.

A Magyar Nemzet érdeklődésére, hogy miként értékeli a fiával szemben maffia-bűncselekmény gyanújával folytatott eljárást, a közelmúltban a Magyarországi Cigány Pártot (MCP) megalapító idősebb Horváth Aladár, egykori SZDSZ-es roma jogvédő azt közölte: taxisként dolgozó fiát becsületben nevelték fel, ezért bízik benne, hogy készakarva nem követett el bűncselekményt. - Ha mégis vétett a magyar törvényekkel szemben, felnőtt emberként felelni fog tettéért. Nagyon remélem, hogy az én politikai szerepvállalásom nem érinti hátrányosan a fiam helyzetét. És fordítva is igaz: a fiammal szembeni eljárás nem fogja negatívan befolyásolni politikusi tevékenységemet. Vádemelés esetén bízunk a magyar igazságszolgáltatás pártatlanságában - áll Horváth Aladár írásban elküldött válaszában. Az MCP elnöke arra a kérdésre, hogy volt-e tudomása arról, hogy fia milyen módon egészíti ki a személyszállításból származó bevételét, nemmel felelt, és közölte, tudomása szerint a családjából más nem érin tett az eljárásban.

Kapcsolódó:
   Polgárháború kirobbantása volt a cél? - Vádemelés a romagyilkosságok ügyében
   Az igazi rasszizmus
   Szentendrei kereszténygyalázás
   A végtelen két hét
   Megalakult a Roma Gárda
   Őrizetbe vették a Roma Gárda vezetőjét
   Balog: Lelki dimenzió nélkül a kormányzás csak favágás
   Izraelben nem adhatott vért egy parlamenti képviselő, mert "az etióp zsidóknak különleges vércsoportjuk van"

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Irán megszakította az atomtárgyalásokat
2013-12-13. 09:07 MTI - Kuruc.info

Az iráni szakértői csoport megszakította csütörtök éjszaka az iráni atomprogramról szóló, három nappal korábban kezdődött bécsi tárgyalásokat a nagyhatalmakkal és hazaindult, hogy konzultáljon a teheráni vezetéssel - közölte a küldöttség egyik tagja.

Az IRNA hírügynökség pénteken idézte az iráni illetékest. Az illető nem adott magyarázatot a lépésre, de hírügynökségek emlékeztetnek arra, hogy az Egyesült Államok csütörtökön feketelistára tett újabb kéttucatnyi vállalatot és magánszemélyt az Irán ellen hozott gazdasági szankciók megsértése miatt.

Az intézkedés értelmében zárolják egyes panamai, szingapúri és ukrajnai társaságok és személyek Egyesült Államokban lévő javait és megtiltják az amerikai vállalatoknak, hogy tranzakciókat bonyolítsanak le velük. A szankciók megsértői közül egyesek titokban üzleteltek az iráni olajszállító flottával, mások olyan anyagokat adtak el Iránnak, amelyek segítségével vegyi fegyvert lehet előállítani.

Kommentárok szerint az amerikai kormányzat a lépéssel jelezni akarja, hogy továbbra is nyomás alatt tartja Iránt, noha a múlt hónapban ideiglenes megállapodás született hat nagyhatalom és Teherán között a gazdasági szankciók részleges enyhítéséről. A megállapodás az iráni nukleáris tevékenység részleges - hat hónapig tartó - befagyasztását irányozza elő, cserébe az Irán ellen irányuló nemzetközi szankciók enyhítéséért. Ebben az időszakban újabb szankciók nem vezethetők be Teherán ellen.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának illetékes bizottsága csütörtökön felszólította a világszervezet tagállamait az Irán elleni szankciók szigorú betartására. A bizottságot vezető ausztrál Gary Quinlan hangsúlyozta, hogy a novemberi genfi megállapodás nem érinti az érvényben lévő büntetőintézkedések betartását.

Kapcsolódó:
   Nászmenetet mészárolt le a Nobel-békedíjas egyik drónja Jemenben
   Oroszország szorgalmazza az Irán elleni szankciók eltörlését

*** www.nemzetihirhalo.hu - feliratkozas@nemzetihirhalo.hu ***

Putyin eloszlatja Európa kétségeit
13.12.2013, 11:44 Oroszország Hangja

A moszkvai Kreml György-termében elhangzott beszédből a hírügynökségek idéznek a Nyugaton nagy érdeklődésre számot tartó témák szerint. Nemzetközi és belpolitikai kérdésekről van szó. Dusan Kerny,a Slovenské Národne Noviny lap szemleírója Pozsonyból mondja el benyomásait:


Az orosz államfő üzenete a Szövetségi Gyűléshez fontos esemény Oroszország lakói számára, és mindig érdeklődést vált ki Európában is. Az idén kiemelt volt a figyelem, a nemzetközi és az oroszországi kontextus miatt. Itt elsősorban az átfogó ukrajnai politikai válságra gondolok, az emberi jogok helyzetére Oroszországban. Mindezek iránt a világ nem közömbös. Őszintén örültem, amikor néhány nappal korábban láttam, hogy Vlagyimir Putyin találkozik a jogvédőkkel, akik között ott volt Ludmila Alekszejeva a moszkvai helsinki csoport vezetője, jelen voltak a Memorial és más szervezetek képviselői. Ezt a találkozót pozitív jelnek fogtam fel. A hatalom és a jogvédők találkoznak, megvitatják a problémákat. Most az is világos, hogy itt nem egyszerű gesztusról van szó. Úgy tűnik (erre utal a Szövetségi Gyűléshez intézett üzenet), hogy az államfőt aggasztja ez a probléma, és beszédében meg is fogalmazta álláspontját. Putyin javasolja annak a törvénynek a megvitatását, amely társadalmi ellenőrzést írna elő a hatalom tevékenységére. Ez egyben a jogvédő mozgalom fejlesztését is előirányozza. Ezt a funkciót Oroszországban a Társadalmi Kamara látja el, amely a parlament egyfajta társadalmi prototípusa. Ilyen jellegű szervezet Szlovákiában nincs. Nincs társadalmi szerv, amelyet internetes szavazás alapján alakítanának ki, ahová delegálhatnák képviselőiket a régiók és az ország elnöke.

Visszatérve Vlagyimir Putyin üzenetéhez, örömmel hallottam, hogy az államfő szerint az ország fejlesztésének stratégiai terveit meg kell vitatni a civil társadalommal, a nem kormányzati szervezetekkel. A hatóságok politikájának széleskörű társadalmi megvitatása a demokrácia jele, egyben nagy előrelépés. Putyin elnök üzenetében világosan utalt arra, hogy ez az irány fejlődni fog. Az általa meghirdetett irányvonal segíti a negatív jelenségek leküzdését az orosz társadalomban, újabb ösztönzést ad a fejlődéséhez, és egyben hozzájárul a Nyugat ismert aggodalmainak eloszlatásához.

Kapcsolódó:
   Európa nyomására újította fel a tárgyalásokat Ukrajna
   Oroszország arra hívja fel az EU-t, hogy ne zavarja Ukrajnát a választásában

Locations of visitors to this page
Programajánló

Törökországi Nagykörút

Kézi Malom az otthonában
Rudi Tanya

Zöld Kapu Vendéglő, étterem Óbuda hangulatával HUN TV
Hargita Panzió
StarBus 2000
HUMINIQUM
Mátyás Vendégház
Attila Hotel



Magyar Menedék Könyvesház
Nemzeti Webáruház, Könyvesbolt
Norman Vincent Peale - A pozitív gondolkodás ereje - gyüjteményes díszkiadvány díszdobozban CD melléklettelGönczi Tamás - Nimród gyűrűje
Bunyevácz Zsuzsa - Félni csak...kinek is lehet?Kozsdi Tamás - A Magyar Korona könyve
Zele Richárd - Móricz János legendáriumának nyomábanGönczi Tamás - Piliscsillag Napcsillag
Juhász Zsolt - A magyar nyelv mint útikönyv II.Igor Janke - Hajrá magyarok! - Az Orbán Viktor-sztori egy lengyel újságíró szemével
Obrusánszky Borbála - Hunok Hungárok MagyarokNyirő József - Karácsony a havason
Skrabski Fruzsina - Elhallgatott gyalázat DVDMolnár V. József - Örökség
Maderspach Viktor - Karaván a havasokbanCzakó Gábor - Hitemről
Koltay Gergely - Álmaink útján CDMárai Sándor - Beszéljünk másról?
Bogár László - HáttérképekKuliffay Hanna - Az igazság haszontalansága
Susan George - Lugánói tanulmány 2.Dr. Eben Alexander - A mennyország létezik
Marton Veronika - Hol rejtőznek a magyar táltosok?Magyar Trikolór naptár - A Magyar Trikolór tizenkét hónapja 2014
Dr. Gerardo Pena Mattheus - Tayos 2.Tácsi István - A magyarok Istene, az ősi napisten újra fénylik I-II.
Színia Bodnár Erika - AbrakadabraPataki János - Székelyföld - A legendák világa 2013
Raffay Ernő - Szabadkőműves béklyóbanPap Gábor - Az Atilla-kincs vallomása
Peter Sheldon Drábik János - Hazugság, hogy Obama elkergeti Orbán ViktortVarga Csaba - SzóÉrtelmező SzóTörténeti SzóTár
Mindenféle orvosságoknak rend szedéseTóth Gyula - A kitalált középkoron túl
Edmond Bordeaux Székely - A kortalan kutatása I.Agnes Golenya Purisaca - Perun innen és túl
Vetráb József Kadocsa - Égre nyíló lélek-ajtóGrandpierre Attila - Az Élő Világegyetem Könyve 2012
Hosszú Gábor - Rovás AtlaszKalemandra - Teremtészet
Maurer Teodóra - Onody Gyula - Koppány - Somogy hercegeKozsdi Tamás - A magyar ősemlékezet és az Arvisura világkép
Andreas Moritz - A rák nem betegségDr. Szádeczky Lajos - A Csíki székely krónika
Badiny Jós Ferenc - A magyar nemzet történetének kis tükre I-II.Berta Tibor - Az időkód II.  - Jézuspasszport